OVO NE VIDIMO ČESTO

Golman Urugvaja izveo je nevjerojatan pokret tijelom i tako došao do najspektakularnijeg poteza drugog dana rukometnog SP-a

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 13.01.2023 10:42
  • Objavljeno 13.01.2023 u 10:28
Bionic
Reading

U dvoboju rukometnih 'liliputanaca' Zelenortski Otoci su slavili protiv Urugvaja 33:25, ali potez utakmice pripao je golmanu iz redova poražene reprezentacije

Obje reprezentacije debitirale su na prošlom SP-u u Egiptu (2021.) i bile su u istoj skupini. Međutim, Zelenortski Otoci su odigrali samo jednu utakmicu (27:34 protiv Mađarske) prije nego što su se povukli zbog problema s koronom. Zato je u nastavku natjecanja Urugvaj dobio pobjedu od 10:0 protiv te afričke reprezentacije, a zatim izgubio sve preostale utakmice.

Sada su obje strane tražile svoju prvu stvarnu pobjedu na SP-u, a Zelenortski Otoci, drugoplasirani na Afričkom prvenstvu 2022., pokazali su se prejakim za Urugvaj, koji je prošle godine završio četvrti na Prvenstvu Južne i Srednje Amerike.

Kod pobjednika Gualther Furtado je zabio šest golova, a kod Urugvajaca po pet su dali Federico Rodriguez i Christian Rios, no potez s te utakmice izveo je golman južnoameričkog predstavnika Felipe Gonzalez, a njegovu spektakularnu obranu gdje je napravio nevjerojatan pokret tijela IHF je objavio na svojem službenom twitter profilu OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal