za povijest

Rukometni SP tek je počeo, a Veselin Vujović postao je priča dana: Za ovo nemam objašnjenje!

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 13.01.2023 09:01
  • Objavljeno 13.01.2023 u 09:01
Bionic
Reading

Veselin Vujović ispisao je povijest s Iranom nakon pobjede protiv Čilea 25-24, a cijenjeni rukometni stručnjak dao je svoje viđenje dvoboja

Ovim trijumfom Iran je najvjerojatnije osigurao i prolaz u drugu fazu po skupinama, a sreći Veselina Vujovića nije bilo kraja, jer je to bila prva pobjeda Irana ikad u grupnoj fazi na SP-ima.

'Igrači Čilea bili su nevjerojatni. Bila je to stvarno, stvarno teška utakmica od početka. Nemam objašnjenje kako smo pobijedili u ovoj utakmici, ali naš je vratar bio nevjerojatan', rekao je Vujović.

Taj je vratar bio Mohammad Siavoshishahenayati, imao je 17 obrana (43 posto), a na samom kraju obranio je udarac Luciana Scaramellija.

Inače, Južnoamerikanci su bili jedan gol u prednosti manje od 10 minuta do kraja (21:20), a pogrešna komunikacija na klupi Irana dovela je do toga da je Mohammadreza Oraei pritisnuo zvono za time-out što je rezultiralo dvominutnom suspenzijom.

'Tog trenutka sam mislio da smo izgubili utakmicu, ali to je sada prošlost', jasan je bio Vujović.

A što kažu utučeni Čileanci?

'Na kraju mislim da nismo imali sreće, a oni su odigrali dobro. Bit će ovo teška noć za nas, ali sport je takav', izjavio je Čileanac Emil Feuchtmann.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal