NEVIĐENO

Golman isključen nakon 10 sekundi igre

17.02.2011 u 11:34

Bionic
Reading

Nogometna igra ponekad zna kreirati apsurdne situacije, no rijetko se dosad moglo vidjeti da golman jedne momčadi zaradi crveni karton i isključenje nakon samo desetak sekundi igre

Niželigaška utakmica u Engleskoj između Ebbsfleet Uniteda i Farnborougha kreirala je situaciju kakva se rijetko viđa. Naime golman Ebbsfleeta Preston Edwards zaradio je isključenje nakon samo desetak sekundi utakmice te je morao u svlačionicu pod tuš. Mada, iskreno, teško da mu je tuš trebao jer se nije ni oznojio u tako kratkom vremenu.

Ruku na dušu, Edwardsa se ne treba prozivati zbog crvenog kartona jer je njegov suigrač Blake ne gledajući želio vratiti loptu svom golmanu, no presjekao ju je Kezie Ibe iz Farnborougha te se zaletio u kazneni prostor gdje ga je srušio Edwards. A da tragedija bude još veća momčad Ebbsfleeta nije na klupi imala rezervnog golmana, pa se tako veznjak Phipp morao primiti rukavica.

'Volio bih da sam isključen zbog nečeg drugog, no i to se događa. Moramo to hrabro prihvatiti. Ako ništa drugo barem sam po ovoj situaciji ušao u povijest', kazao je Edwards nakon tekme.

Golman u igri proveo samo 10 sekundi