NBA FINALE

Golden State razbio Cleveland sa 33 razlike; tome se nisu nadali!

06.06.2016 u 09:17

Bionic
Reading

Golden State Warriorsi uvjerljivom pobjedom od 33 koša razlike poveli su u reprizi prošlogodišnjeg velikog finala protiv Cleveland Cavaliers sa 2-0

Podatak kako je u povijesti lige od ukupno 31 momčadi, koje su u finalima povele sa 2-0, njih 28 osvojilo NBA titulu dovoljno govori kako su neki navijači Warriorsa već polako počeli slaviti novu titulu. Dodajmo još kako je ovo bila sedam uzastopna pobjeda Golden Statea nad Clevelandom uključujući prošlogodišnje finale (tada su Cavsi poveli 2-1 u finalu te izgubili tri u nizu).

Sjajan je u drugoj utakmici bio kričlni-centar Draymond Green koji je utakmicu završio sa 28 koševa (trice 5-8), imao 7 skokova i 5 asistencija, a uz to je sjajan bio u obrani. Obrana cavsa riskirala je s njim na vanjskom šutu i to se pokazalo kao - krivi potez.

Curry i Thompson su za razliku od prve utakmice bili puno konkretniji, Curry je ubacio 18 uz devet skokova u samo 25 minuta, koliko je proveo na terenu, a Tompson 17 koševa (svaki po 4 trice). Na početku utakmice sjajan je bio i australski Hrvat Andrew Bogut sa četiri blokade kojima je istjerao igrače Cavsa iz reketa.

Iako su Cavsi zbog udarca u glavu početkom drugogo poluvremena ostali bez Kevina Lovea (sumnja se na potres mozga) ostaje dojam kako LeBron James i društvo nisu izvukli pouke iz prve utakmice. Zaista se nitko nije mogao nadati da će ih Warriorsi razbiti sa 33 koša razlike.

'Definitivno sam iznenađen koš razlikom današnje pobjede. Takve stvari događaju se u NBA-u i ponekad se dogodi nešto što ne očekujete. Ponekad lopte ulaze, ponekad ne ulaze. Sada se sve mijenja jer putujemo u Cleveland i toga smo svjesni', pokušao je smanjiti euforiju trener Warriors Steve Kerr.

Na konferenciji za medije Green je spomenuo Showtime Lakerse iz 80-ih, koji su pljenili svojim stilom igre, a u riječ mu je upao suigrač Klay Thompson uz veliki osmijeh na licu:

'Mi smo bolji od Showtime Lakersa!.

Naravno, kada to kaže sin legendarnog Mychala Thompsona, koji je igrao u tim Lakersima, onda to ima težinu.
Kod Cavsa LeBron James ubacio je 19 koševa, a primjerice Kyrie Irving svega 10 koševa (Love je ostao na pet!). Ovakvom brutalnom porazu zvijezde Cavsa nisu se nadale... Podatak kako je Cleveland imao šut iz igre svega 35 posto dovoljno govori koliko su nemoćni bili.

Sljedeće dvije utakmice (srijeda i petak) igraju se u Clevelandu, a nakon ovakve predstave svi se pitaju; imaju li Cavsi snage i kvalitete suprotstaviti se ovako moćnim Warriorsima?