TURNIR U MEKSIKU

Gojo slomio Čileanca Garina. I dalje će 'nositi sombrero'

02.08.2023 u 10:01

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Gojo ostvario je prvu ovogodišnju pobjedu na nekom ATP turniru, on je u susretu 1. kola u meksičkom Los Cabosu svladao Čileanca Cristiana Garina sa 7-5, 4-6, 6-3 nakon dva sata i 10 minuta igre

U prvih devet gemova dvoboja oba igrača su kombinirano osvojila samo sedam poena na reternu, a onda su krenuli problemi za servere. Gojo je kod prednosti 5-4 stigao do tri vezane "break-lopte", koje su ujedno bile i set-lopte, ali nije niti jednu uspio realizirati pa je Garin uspio poravnati na 5-5. U sljedećoj igri zaprijetio je i Garin stigavši do svoje prve "break-lopte" u meču, no Gojo se spasio odličnim servisima da bi kod rezultata 6-5 25-godišnji Splićanin ponovno stigao do 0-40, a ovaj put je uspio i dovršiti posao za prvi set.

Drugi set započeo je dekoncentrirano i izgubio je servis odmah u prvoj igri, taj je zaostatak uspio nadoknaditi izjednačivši na 4-4, ali je onda u sljedećoj igri propustio četiri prilike za vodstvo od 5-4 prije no što je opet izgubio svoj početnu udarac što je Garinu omogućilo poravnanje u meču.

Ključnim gemom pokazala se četvrta igra trećeg seta kada je Garin napravio četiri vezane neprisiljene pogreške na svom servisu što ga je koštalo "breaka" kojega više nije mogao nadoknaditi.

Gojo će u 2. kolu igrati protiv Bjelorusa Ilje Ivaške.