jaap stam

Godinama je bio strah i trepet za protivničke napadače, a sada će trenirati momčad iz američke MLS lige

21.05.2020 u 22:12

Bionic
Reading

Bivši branič nizozemske reprezenacije Jaap Stam novi je trener američkog prvoligaša Cincinnatija, objavio je u četvrtak ovaj klub iz MLS lige

'Presretni smo i oduševljeni da je Jaap Stam postao novi trener Cincinnatija', izjavio je glavni direktor kluba Gerard Nijkamp.

'Ima veliko igračko iskustvo i igrao je u nekim od najvećih svjetskih klubova te je pokazao da može voditi momčad kroz razdoblja tranzicije i kao trener', dodao je .

Jaap Stam (47) je potpisao ugovor na godinu i pol s Cincinnatijem. Kao trener je debitirao na klupi engleskog drugoligaša Readinga (od 2016. do 2018.), a zatim je prešao u nizozemsku ligu gdje je vodio PEC Zwolle (od 2018. do 2019.) i Feyenoord (2019.) kojeg je trenirao samo četiri mjeseca.

'Za mene je prilika da treniram u SAD-u, MLS klub poput Cincinnatija, ostvarenje snova', izjavio je Stam koji je u bogatoj igračkoj karijeri osvojio Ligu prvaka 1999. godine i tri puta osvajao naslova prvaka Engleske s Manchester Unitedom. Igrao je također i za Lazio, Milan i Ajax. Dugo je godina bio pravi strah i trepet za protivničke napadače...

Za 'oranje' je odigrao 67 utakmica i igrao je polufinale na SP u Francuskoj 1998. godine gdje je Nizozemsku porazila Hrvatska.