UOČI DVIJE AKCIJE

Gobac objasnio izborniku kakve igrače smije zvati

16.10.2014 u 16:24

Bionic
Reading

Uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo rukometaša 2016. godine dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac najavio je pooštravanje discipline u reprezentaciji u kojoj više neće biti mjesta za nespremne igrače

Izbornik Slavko Goluža objavio je popis 18 igrača koji konkuriraju za utakmice protiv Nizozemske, 30. listopada u Koprivnici (18 sati), i protiv Turske, 2. studenog u Ankari (16 sati).

Osim spomenutih reprezentacija u skupini 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo nalazi se još i Norveška, a uoči prvog dvoboja reprezentativci će se okupiti 27. listopada u Zagrebu.

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac najavio je da u reprezentaciji više neće biti mjesta nedisciplini i da igrači moraju doći spremni na reprezentativne akcije.

'Pred nama je zahtjevan ciklus, prvo kvalifikacije za Europsko prvenstvo pa Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje je izlučno za Olimpijske igre. Utakmice koje su pred nama trebale bi biti rutina, ali nećemo ih shvatiti kao rutinu, nego kao uvođenje u ciklus priprema. Inzistirat ćemo da igrači dolaze spremni na pripreme reprezentacije. Izbornik i stručni stožer bi trebali biti čudotvorci da ih pripreme i tehnički, i fizički, i taktički za 10 dana. To je nemoguće. Tko se može toga prihvatiti taj ostaje, tko se ne može prihvatiti morat će napustiti reprezentaciju,' rekao je Gobac te dodao:


'U reprezentaciji nema novca, ali ima igranja za svoju državu, za svoje buduće ugovore. Svi su se oni prodali preko igranja u reprezentaciji. Moramo još podići odnos prema reprezentaciji. Samo to nas može održati u svjetskom vrhu.'

Prvu kaciju svojih igrača najavio je i izbornik Goluža.

'Ovo je početak akcije za Katar. Ove dvije utakmice dolaze u trenutku kad je bilo ozljeda igrača, neki nisu bili u zavidnoj formi, ali zna se što se od nas očekuje. Trebamo imati pravi pristup i ne bi trebalo biti problema,' istaknuo je izbornik Goluža te nastavio.

'Prvi put u povijesti će muška reprezentacija igrati u Koprivnici. Igramo po cijeloj našoj domovini, došlo je vrijeme i za Koprivnicu. Ne sumnjam da ćemo imati veliku podršku s tribina,' predviđa izbornik.

Vezano uz tu utakmicu zanimljivu akciju HRS-a predstavio je direktor marketinga Silvio Njirić:

'Tko kupi ulaznicu za utakmicu protiv Nizozemske moći će odabrati i jednu utakmicu hrvatske ženske reprezentacije u prvoj fazi EP-a koja će biti igrana u Varaždinu.'

Osim suorganizacije Europskog prvenstva za rukometašice s Mađarskim rukometnim savezom, HRS će samostalno organizirati EP za rukometaše 2018. godine, u čemu iz Saveza očekuju pomoć hrvatske Vlade kakvu je ponudila Hrvatskom košarkaškom savezu koji će 2015. godine biti domaćin jedne skupine Europskog prvenstva.

'Radimo financijski plan koji ćemo predočiti Vladi. Očekujemo adekvatan tretman, kao i za Hrvatski košarkaški savez. Konačno se događaju pozitivne stvari oko sporta. Imamo infrastrukturu. Ne znam kako će se dvorane zvati kad će se u njima igrati košarkaško prvenstvo, a mi ćemo ih prozvati opet rukometnima 2018. godine, jer sve četiri grupe i finale igramo u Hrvatskoj,' zaključio je Gobac.

Popis igrača za kvalifikacijske utakmice s Nizozemskom i Turskom:

Vratari:
1. Mirko Alilović (Veszprem)
2. Filip Ivić (PPD Zagreb)

Krila:
3. Ivan Pešić (Meškov Brest)
4. Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce)
5. Ivan Ninčević (Bešiktaš)
6. Zlatko Horvat (PPD Zagreb)
7. Ivan Čupić (Vive Tauron Kielce)

Kružni napadači:
8. Željko Musa (Vive Tauron Kielce)
9. Igor Vori (PSG)

Vanjski igrači:
10. Marko Kopljar (PSG)
11. Luka Stepančić (PPD Zagreb)
12. Domagoj Duvnjak (Kiel)
13. Damir Bičanić (Chambery)
14. Jakov Gojun (PSG)
15. Ivan Slišković (Celje PL)
16. Sandro Obranović (PPD Zagreb)
17. Josip Valčić (PPD Zagreb)
18. Igor Karačić (Vardar)