igrat će u švicarskoj

Glasgow Rangersi ostali bez jednog Hrvata; vratili su ga s posudbe iz Hajduka i odmah ga prodali...

31.08.2022 u 19:11

Bionic
Reading

Hrvatski stoper Nikola Katić (25) napustio je redove škotskog doprvaka Glasgow Rangersa te će karijeru nastaviti u redovima švicarskog prvaka Züricha

Nikola Katić (25) je za Zürich potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, a Glasgow Rangers njegovom je prodajom zaradio najmanje milijun i pol eura.

'U Nikoli smo dobili braniča s međunarodnim iskustvom koji će svojim iskustvom i fizičkim predispozicijama pojačati našu obranu. Ima i odličan karakter', rekao je sportski direktor Marinko Jurendić za klupsku stranicu Züricha.

Katić je u Rangersu igrao od srpnja 2018. kada je stigao iz Slaven Belupa.

Za škotsku momčad je sakupio 59 nastupa i postigao šest golova. Njegov boravak na Ibroxu pokvarila je teška ozljeda križnih ligamaneta u srpnju 2020. godine zbog koje je više mjeseci izbivao terena. Katić je prošlu sezonu proveo na posudbi u Hajduku, ali se na Poljudu nisu odlučili otkupiti njegov ugovor.

Nikola je rođen u Ljubuškom, a nogometnu karijeru započeo je u mlađim uzrasnim kategorijama HNK Stolac. Zatim je u seniorima nastupao za Neretvanac iz kojeg je 2016. godine otišao u Koprivnicu.

Glasgow Rangers je tako ostao bez jednog Hrvata u momčadi, no na Ibroxu i dalje 'caruju' Borna Barišić i Antonio Mirko Čolak.

U karijeri je upisao i jedan nastup za A reprezentaciju u prijateljskom susretu protiv Meksika 2017. godine kad je ušao u igru umjesto Ivana Santinija. A baš će Santini biti negov novi suigrač. Naime, 33-godišnji Zadranin je na Letzigrund stigao koncem lipnja iz saudijskog Al-Fateha.

Nakon šest odigranih kola Zürich se nalazi na posljednjem, 10. mjestu švicarskog prvenstva s tek dva osvojena boda. U kvalifikacijama Lige prvaka je zapeo u 2. pretkolu od Karabaga, ali je preko Linfielda i Heartsa izborio skupinu Europske lige u kojoj će igrati sa Arsenalom, PSV-om i Bodo/Glimtom.