Fofana na stamford bridgeu

Chelsea je za čak 82 milijuna eura kupio mladog francuskog stopera; znači li to da su 'bluesi' odustali od Joška Gvardiola?

31.08.2022 u 17:31

Bionic
Reading

Mladi francuski branič Wesley Fofana (21) prešao je iz Leicestera u Chelsea, potvrdila su u srijedu oba engleska kluba

Engleski mediji nagađaju da je Wesley Fofana (21) prešao u Chelsea za čak 82 milijuna eura.

'Jedan od najcjenjenijih mladih igrača u Premier league stiže kako bi dodatno ojačao obranu Thomasa Tuchela', stoji u priopćenju Chelsea koji dodaje da je Fofana potpisao ugovor na sedam godina.

Dvadesetjednogodišnji nogometaš je došao u Premier League u listopadu 2020. godine iz francuskog St. Etiennea za oko 45 milijuna eura.

Mnogi se sada pitaju što je s interesom Chelseaja za Joška Gvardiola? 'Bluesi' su navodno Red Bull Leipzigu za hrvatskog stopera ponudili čak 90 milijuna eura, no službeno se klubovi još nisu ništa dogovorili.

Engleski mediji tvrde kako je 'posao stoljeća', kojim bi hrvatski reprezentativac postao najskuplji stoper u povijesti nogometa, praktički zgotovljen. Problem je samo dogovor između klubova jer Chelsea ga želi odmah, a Leipzig bi ga zadržao još neko vrijeme te predlaže da se Gvardiol Chelseaju priključi ili nakon SP-a u Kataru ili u ljeto 2023. godine. 

Thomas Tuchel sada na raspolaganju ima pet stopera - uz Fofanu su tu još Kalidou Koulibaly koji je stigao iz Napolija, Trevoh Chalobah, Ethan Ampadu te veteran Thiago Silva. Uz napomenu da je Ampadu vrlo blizu odlaska na posudbu u Speziju, pa bi Gvardiol ipak morao doći odmah...