ambiciozni stoper

Gerard Pique okrenuo tenis naglavačke, a sada gura klub iz Andore preko reda u Primeru

25.07.2019 u 18:44

Bionic
Reading

Nakon što je sa svojim investitorima kupio teniski Davis Cup i promijenio mu sustav natjecanja, nova opsesija Gerarda Piquea mali je klub iz Andore kojem je postao vlasnik i sada ga pokušava preko reda ugurati u treću španjolsku ligu...

Podsjetimo, zajedno s investicijskom grupacijom Kosmos slavni Barcelonin stoper kupio je Davis Cup i ukinuo stari sustav natjecanja te će potkraj studenog organizirati jednotjedni turnir na kojem će se naći čak 18 najboljih reprezentacija svijeta.

  • +7
Španjolski nogometaš Gerard Pique Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ostaje nam za vidjeti kako će to funkcionirati, ali za to vrijeme Pique se bavi svojom novom opsesijom, a riječ je o klubu FC Andorra kojeg je također kupio i navijačima dao veliko obećanje.

'Svi koji me poznaju znaju da sam ambiciozan i moj je cilj jednog dana u Andori slušati himnu Lige prvaka,' ispalio je Gerard Pique tijekom prošle sezone u kojoj je njegov klub igrao u petoj španjolskoj ligi.

FC Andorra trebala bi nastupati u četvrtoj ligi od ovog ljeta, no Pique ima ambiciozni plan preskočiti jednu stepenicu. Naime, klub Reus se raspao još tijekom prošle sezone u drugoj ligi i neće nastupiti u trećoj u koju je ispao.

Otvorilo se jedno mjesto, a Pique je odmah ponudio 452 tisuće eura kotizacije kako bi pripalo Andorri.

Međutim, još nekoliko klubova zainteresirano je za tu poziciju i također je ponudilo svoju kandidaturu, a Savez će u ponedjeljak otkriti ime sretnog dobitnika.

Čak i ako Piqueov manevar ne upali, ambicija mu ne nedostaje i zaista bismo mogli Andorru gledati u samom vrhu španjolskog nogometa u budućnosti, iako se zapravo radi o klubu iz susjedne male zemlje. Doduše, takvih primjera imamo i u Engleskoj, s velškim Swanseajem i Cardiffom...