debakl u latviji

Gzira United nakon čuda na Poljudu brzo u Europi brutalno spuštena na zemlju

25.07.2019 u 18:37

Bionic
Reading

Nakon senzacionalnog izbacivanja Hajduka u 1. pretkolu Europske lige, malteška momčad Gzira United doživjela je poraz rezultatom 4:0 kod latvijskog Ventspilsa i teško će taj zaostatak nadoknaditi u uzvratu...

Mali klub s Malte ostvario je svoju najveću pobjedu u povijesti prije samo tjedan dana na Poljudu, kada je poraz 0:2 s domaćeg terena pobjedom 3:1 usred Splita pretvorio u neočekivani prolazak dalje pokraj šokiranih nogometaša Hajduka.

  • +3
Europska liga, 1. pretkolo: Hajduk - Gzira U. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Da je taj podvig bila slučajnost pokazao je prvi dvoboj 2. pretkola u kojem je Gzira gostovala kod latvijskog Ventspilsa, na papiru slabije momčadi od splitske. No, doživjela je težak poraz 4:0 koji će teško nadoknaditi u uzvratu.

Svarups, Monteiro, Stuglis i Tosin su postigli golove za domaćina koji sigurno grabi prema sljedećoj rundi kvalifikacija za grupnu fazu Europske lige.

Simpatičnoj pak momčadi temperamentnog talijanskog trenera Giovannija Tedesca ostaje se nadati čudu, ovaj put na svom terenu u uzvratu, ali bit će teško izvesti takve dvije senzacije u nizu, pogotovo kad se sjetimo da su fizički nespremni nogometaši Gzire u završnici susreta s Hajdukom padali na tlo u grčevima...

Izvor: Screenshot / Autor: Vimeo

Europska liga, 2. pretkolo:

Ventspils – Gzira U. 4:0 (Svarups 41, Monteiro 50, Stuglis 83, Tosin 87)