serie a

Genoa je u 96. minuti golom iz penala pobijedila nezainteresirani Juventus i tako 'oživjela' nadu u ostanak u Serie A

06.05.2022 u 23:17

Bionic
Reading

Nogometaši Genoe ostali su u igri za ostanak u prvoj talijanskoj ligi zahvaljujući 2:1 domaćoj pobjedi protiv Juventusa u susretu 36. kola Serie A do koje su stigli preokretom u samoj završnici

Gosti iz Torina poveli su početkom drugog poluvremena preciznim udarcem Dybale (48) s dvadesetak metara, Argentinac je dvadesetak minuta potom sa slične pozicije pogodio i vratnicu.

Juventus je nakon toga propustio još nekoliko prilika za povećanje prednosti, a za to je bio na kraju i kažnjen.

Genoa je poravnala preko Gudmundssona (87), da bi u sudačkoj nadoknadi ulijedila kulminacija drame. U četvrtoj minuti nadoknade Morata je krenuo u protunapad, a kad je stigao pred Sirigua odlučio se za proigravanje Keanea koji je stizao iz pozadine. No, ovaj je s petnaestak metara pucao pored nebranjenog gola...

Odmah u sljedećoj akciji De Sciglio je u svom kaznenom prostoru srušio Yeboaha, a kapetan Genoe Criscito (90+6-11m) je zabio iz penala i tako osigurao velika tri boda za svoj sastav.

Zanimljivo, prije samo šest dana Criscito je također u posljednjim trenucima utakmice promašio penal protiv gradskog rivala Sampdorije, ali je svejedno ponovno preuzeo odgovornost.

Milan Badelj odigrao je čitav susret za Genou, koja je i dalje 19., ali sada s 28 bodova, koliko ima i 18. Cagliari, a samo bod više ima 17. Salernitana koja zauzima posljednje mjesto koje osigurava ostanak.

Upravo će Salernitana i Cagliari u nedjelju igrati međusobno u 36. kolu.

Juventus je, pak, ostao četvrti sa 69 bodova, jednim manje od trećeg Napolija, ali i nedostižnih deset više od pete Rome i šestog Lazija.

Standings provided by SofaScore LiveScore