SUPERSPORT HNL - 34. KOLO

Subota nudi dva važna okršaja; evo gdje gledati Hajduk - Osijek i Istra - Gorica

13.05.2023 u 10:14

Bionic
Reading

Polako se primičemo kraju još jedne sezone SuperSport Hrvatske nogometne lige. Još su tri kola do kraja, ali ima dosta nepoznanica. Odnosno, čak pet klubova mašta o osvajanju trećeg mjesta, koje vodi u Europu. Na dnu se pak dva kluba bore za ostanak među najboljima. I zato već današnje utakmice zaslužuju pozornost

HAJDUK - OSIJEK (17 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Lišen prvenstvenih briga, jer na tablici ne može ni gore, ali ni dolje, Hajduk je sve svoje misli prebacio na finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Ali da bi okršaj sa Šibenikom dočekao u što boljem raspoloženju, jasno je da Lekina momčad pred poljudskim tribinama želi pobjedu protiv Osijeka.

'Osijek je drugačiji, podsjećaju me na onu ekipu otprije godinu dana kada su bili dobri. Mislim da znamo što možemo očekivati od njih. Respektiramo ih, ali vjerujemo u sebe', rekao je u najavi utakmice Hajdukov trener Ivan Leko, te komentirao najavu Stjepana Tomasa, kako Osijek neće imati problema s Hajdukom, ako će njegovi igrači igrati kao protiv Dinama.

'Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Meni je drago da svaki trener vjeruje u svoju ekipu. Stjepan je odličan tip, znamo se još iz mlade reprezentacije i baš smo dobri. S ljudske strane on je čovjek bez mane i drago mi je što radi dobar posao'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +19
Lokomotiva - Hajduk, SuperSport HNL, 7.5.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Prije polaska za Split, poljudski okršaj najavio je i Osijekov trener Stjepan Tomas. Uz našu konstataciju da je Hajduk u obje ovogodišnje utakmice (op.a. u prvenstvu i Kupu), upisao obje pobjede. No, tada Tomas nije vodio Bijelo-plave.

'Stanje u momčadi je dobro, kroz tjedan smo pripremali utakmicu s Hajdukom. Znamo da su jako dobra momčad, na posljednje četiri utakmice nisu primili pogodak, dižu se iz utakmice u utakmicu, igraju sve bolje i sigurno nas očekuje teška utakmica u Splitu. Bit ćemo spremni na sve, znamo kako želimo igrati protiv Hajduka, taktički smo pripremili utakmicu kroz ovih nekoliko dana i ako igrači budu izvršavali što smo se dogovorili i što smo radili na treninzima vjerujem da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

ISTRA 1961 - GORICA (19.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Dvoboj u Puli od velike je važnosti za obje momčadi. Domaćinima pobjeda treba kako bi ostali u konkurenciji za izlazak u Europu, dok se gosti 'čupaju' s dna tablice.

'Pred nama su posljednje tri utakmice. Počinjemo s Goricom i očekuje nas teška utakmica. Njima se dosta sreća promijenila, ali nije samo sreća, nego su i napredovali, dobra su momčad, prikupili su dosta bodova. Svakako jedan od najboljih timova u drugom dijelu sezone. Pokušat ćemo zaboraviti na prošlu utakmicu s Goricom, koja je bila jedna od najluđih u cijeloj sezoni, borit ćemo se i pokušati uzeti tri boda sutra na Drosini. Matematički još imamo šanse za Europu, ali naravno sve ovisi o prestale tri utakmice koje su pred nama. Igrači su spremni, motivirani, dobro treniraju i borit ćemo se do zadnje utakmice', rekao je trener Istre Gonzalo Garcia.

  • +8
Rijeka - Istra 1961, 33. kolo HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Optimističan je i trener Gorice Željko Sopić. Za takvo raspoloženje ima itekako puno razloga, jer kada je preuzeo momčad, bila je uvjerljivo posljednja, s velikim bodovnim zaostatkom. U ovom trenutku Gorica ovisi o samoj sebi.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Imamo nekih malih problema unutar sastava. Nažalost, za ovu utakmicu su 'otpali' Julardžija i Petković, a već od prije Banić i Mrzljak, ali to su stvari koje se događaju pred kraj sezone i s tim moramo živjeti. Istra igra jako dobar nogomet, kreativan s puno kratkih paseva, ali nadam se da ćemo odgovoriti na njihovu kombinatornu igru i da ćemo se kući vratiti s bodom ili bodovima koji su nam neophodni u ostvarenju našeg cilja. To je jedini imperativ koji stavljam pred sebe i svoju momčad, izvedba pada u drugi plan', naglasio je Sopić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport