VETERAN FREE AGENT

Gdje će karijeru nastaviti 38-godišnji Steve Nash?

27.04.2012 u 13:24

Bionic
Reading

Playmaker Phoenix Sunsa Steve Nash 7. veljače napunio je 38 godina, no još ne pomišlja na igračku mirovinu

Sezonu je završio s double-double prosjekom od 12,5 koševa i 10,7 asistencija, čime je svima dao do znanja da još može igrati na visokom nivou.

Njegova nedavna izjava da i dalje 'želi pobjeđivati te da iz poštovanja prema suigračima, navijačima te instituciji Sunsa nije tijekom sezone zatražio trade' sve govori.
Kanadski playmaker, koji je rođen Južnoafričkoj Republici u obitelji Engleza, rođeni je pobjednik.

Stoga je očito jasno da će kao 38-godišnjak biti jedan od traženijih free agenata (slobodnih igrača) ovo ljeto i da će momčadi koje žele iskusnog organizatora igre morati ozbiljno razmisliti o dvostrukom MVP-u (2005. i 2006.).

Iako su sve to glasine, kao tri kluba koja se nalaze na listi želja Nasha navodno su New York, u kojem dok ne traje sezona živi s obitelji, zatim Miami Heat, koji cijeni zbog LeBrona Jamesa i ima šanse za titulu prvaka, te Los Angeles Lakersi, koji su ga već nekoliko puta imali namjeru dovesti, ali je uvijek zapelo.

U svakom slučaju, Nash, koji je nedavno ušao u društvo pet najboljih dodavača svih vremena, ima veliku volju i želju da igra košarku na visokom nivou barem do 40. godine. Svaka sličnost s najboljim asistentom svih vremena Johnom Stocktonom je slučajna…

A gdje će nastaviti karijeru, s obzirom da gotovo sigurno neće ostati u Phoenix Sunsima ('Ukoliko u klubu najozbiljnije ne porade na jačanju momčadi, neću se više vraćati u Phoenix'), to je najmanje bitno. Odavno je odigrao svoje najbolje utakmice, ali playmakera s tako bogatim iskustvom poželio bi svaki NBA trener.