NBA TRŽNICA

Gasol u Bullsima, Pierce u Wizardsima, Deng u Heatu…

14.07.2014 u 13:09

Bionic
Reading

Nakon 1. srpnja NBA tržnica se zahuktala, a od zanimljivijih transfera – osim onog LeBrona Jamesa koji se vratio u svoj Cleveland - svakako je onaj Pau Gasola u Chicago Bullse

Međutim, najbolje je financijski prošao Carmelo Anthony koji ostaje član New York Knicksa. Iako je najbolji igrač Knicksa na stolu imao ponude Chicago Bullsa, Los Angeles Lakersa i Houston Rocketsa, ali se u konačnici odlučio za ostanak. Momčadima je saopćio svoju odluku u prijepodnevnim satima subote i stavio svoj potpis na novi, maksimalni ugovor vrijedan čak 129 milijuna dolara!

Španjolski košarkaški veteran Pau Gasol svoju će karijeru nastaviti u Chicago Bullsima.

'Nije bilo lako. Nakon pažljivog razmišljanja odlučio sam igrati za Chicago Bullse i veselim se novom poglavlju u mojoj karijeri', poručio je Gasol.

Detalji njegove suradnje s Bullsima zasad nisu poznati, ali vjeruje se da će potpisati višegodišnji ugovor nakon što je prethodno odbio dvogodišnje produljenje s Lakersima – u kojima je igrao od 2008. godine - vrijedno 22 milijuna dolara.

Dodajmo još kako će veteran Paul Pierce nakon epizode u Brooklyn Netsima karijeru nastaviti u Washington Wizardsima.

Associated Press navodi kako su Pierce i Wizardsi dogovorili dvogodišnji ugovor, prema kojem igrač ima pravo odlaska iz kluba nakon prve godine.

Za kraj spomenimo kako je samo dva dana nakon što su ostali bez svoje najveće zvijezde, najboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa, u Miami Heatu popunili rupu u momčadi dovođenjem Luola Denga.

Deng je igrao za Chicago Bullse od 2004. do siječnja ove godine kada je mijenjan u Cleveland. U karijeri je na prosjeku od 16 poena i 6.3 skokova, a dvaput je bio sudionik All-Star utakmica. U međuvremenu je potvrđen i ostanak Dwyanea Wadea u Miamiju.

A tržnica je tek počela…