predstavio ga Los Angeles FC

Gareth Bale postao je priča dana zbog bizarnog pravila kakvo u Europi ne postoji; evo zašto je Beckham na njemu zaradio

28.06.2022 u 14:41

Bionic
Reading

Nakon što 32-godišnji Gareth Bale, donedavni igrač Real Madrida, predstavljen kao novi član američkog kluba Los Angeles FC, mnoge je zaintrigirala priča o detaljima ovog transfera

U američku MLS ligu velški napadač Gareth Bale stigao je prepun motiva i novog izazova, ali i razočaran statusom koji je zadnjih godina imao u Real Madridu.

Očekivano, Bale je u novom klubu predstavljen kao zvijezda uz prigodni video sažetak njegovih najboljih golova i poteza.

'Klub je potpisao ugovor s Garethom Baleom na 12 mjeseci, uz mogućnost produženja do 2024. godine', piše kratko u klupskom priopćenju.

Nekoliko riječi kazao je i Gareth Bale, igrač koji će u povijesti nogometa ostati zapisan kao prvi u povijesti za kojeg je 2013. godine plaćena odšteta veća od 100 milijuna eura, koliko ga je Real platio Tottenahamu.

'Ovo je pravo mjesto za mene i moju obitelj te pravi trenutak u mojoj karijeri. Jedva čekam da počnem trenirati s momčadi i spremati se za osvajanje još trofeja u Los Angelesu', kazao je Bale koji je u Realu ukupno zabio 106 golova na 258 utakmica uz dodatak kako je osvojio pet titula Lige prvaka te ukupno sedam domaćih trofeja od čega tri naslova španjolske La Lige.

No, ono što je mnoge zaintrigiralo je podatak kako Baleov novi klub mora platiti oko 50.000 eura Interu iz Miamija. Zašto? U američkoj MLS ligi postoji pravilo, koje su mnogi nazvali bizarnim i kakvo u Europi ne postoji. Konkretno, svi klubovi iz MLS lige uoči sezone trebaju napraviti listu od maksimalno sedam igrača za koje su zainteresirani. U slučaju da igrač koji se nalazi na njihovoj listi završi u drugom klubu dobit će simboličnu odštetu.

Tako je Inter iz Miamija, klub u kojem je jedan od vlasnika David Beckham, neplanirano barem malo zaraditi.

Jer Bale donedavno uopće nije razmišljao o odlasku u MLS ligu jer je imao namjeru vratiti se u englesku Premier ligu. No, ipak se predomislio…