SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Ante Čačić posebno je nahvalio jednog svog igrača, a onda mu je stiglo 'nezgodno' pitanje: Idem ja sad, pozdrav!

10.02.2023 u 20:35

Bionic
Reading

Dinamo je u prvoj utakmici 21. kola SuperSport HNL-a na Maksimiru pobijedio Istru 1961 1:0, a nakon susreta je trener 'modrih' Ante Čačić dao svoje viđenje ovog susreta

'Odigrali smo dobru utakmicu. Čestitam igračima na angažmanu tijekom cijele utakmice, odmah su stavili utakmicu pod kontrolu. Rezultat ne pokazuje pravo stanje na terenu, dominirali smo, bili agresivni. Nismo gostima dali da nam priprijete. Stvorili smo dosta prilika, na kraju svega 1:0, ali za nas su to značajna tri boda', kazao je Ante Čačić nakon utakmice te se osvrnuo na brojne promašaje svojih igrača.

'Važno je da se prilike stvaraju, da igrači ulaze u prilike, a doći će i realizacija. Važno je da smo tijekom utakmice bili goropadni svih 90 minuta, znali smo kako se treba ponašati, zadovoljstvo je potpuno. Nisam htio brojnim zamjenama prekidati ritam, svi su bili u dobrom tonusu, nije bilo potrebe za puno zamjena. Osim za povratak Petkovića kojem trebaju minute', analizirao je Ante Čačić te nastavio:

'Baturina je opet bio odličan, važno nam je što radi u fazi obrane, da istrpi duele i ulazi u njih, njegov talent nije sporan i on će vrlo brzo biti okosnica naše momčadi. Ima još dječjih bolesti, ali na dobrom je putu i učinit ćemo sve da nastaviti put ka vrhu. Još mora biti racionalniji, štedljiviji u igri, daleko od gola se brže rješavati lopte, a još je i malo zaigran.'

Špikiću je VAR poništio gol i asistenciju. Baš nema sreće...

  • +40
NK Dinamo - NK Istra 1961, SuperSport HNL, 10.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Ili Istra ima sreće s VAR-om, Dinamu i Hajduku su protiv njih poništena četiri gola. Ma sretan sam, Istra je na dobrom nivou, igrom često dolaze u završnicu, imaju dobrih igrača. Ali danas smo sve napravili, nismo im dali da budu opasni, a sigurno smo trebali zabiti još koji gol', razmišlja Čačić koji nije želio komentirati dosuđeni penal na Ademiju:

'Ne mogu komentirati sudačke odluke, sudac je bio u blizini. Činjenica je kako je išao gledati VAR, ostao pri svojoj odluci. I gol iz toga nije pao. Opet, nije isti intenzitet kad je igrač na zemlji ili u zraku, to je drugačije. Sudački eksperti će sigurno dati svoj sud, kvalitetno viđenje te situacije. A penal na koncu nije iskorišten. Drmić je dobro izveo penal, ali promašio je za koji centimetar.'

  • +20
Dinamo i Istra 1961 na teren izašli u bijelim šalovima u čast Ćiri Blaževiću, 10.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Za kraj je Čačić pohvalio Istrinog trenera Gonzala Garciju.

'Gonzalo Garcia mi se jako sviđa kao trener, to sam rekao već i u najavi utakmice. Gaji stil igre kakav i ja preferiram, njegov je dolazak sigurno i jako oplemenio hrvatski nogomet', kaže Čačić kojeg je posljednje pitanje iznenadilo - bi li ga on kao sportski direktor jednog dana doveo u Dinamo za trenera?

'Hahahah... Idem sad, pozdrav', sa smiješkom je završio druženje s novinarima trener Dinama Ante Čačić.

Standings provided by Sofascore