BOKSAČKA UZDANICA

Gabrijel Veočić osigurao plasman na Olimpijske igre i 11. hrvatsku medalju na Eropskim igrama

28.06.2023 u 16:42

Bionic
Reading

Hrvatski boksač, 22-godišnji Gabrijel Veočić plasirao se u polufinale Europskih igara u Krakovu u kategoriji do 80 kilograma te time ujedno izborio i plasman na Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine

On je u četvrtfinalu jednoglasnom odlukom sudaca svladao Estonca Stivena Assa.

Svih pet bodovnih sudaca presudilo je u korist mladog Brođanina u prvoj i trećoj rundi, dok je drugu rundu Veočić dobio po ocjeni četvero sudaca, a samo je jedan dao prednost Estoncu.

Ovom pobjedom Veočić je osigurao najmanje brončanu medalju, a to je 11. odličje za hrvatske sportaše u Krakovu.

Veočić će u polufinalu u petak boksati protiv Azerbajdžanca Murada Alahverdijeva.

Hrvatski boksač Marko Čalić nije se uspio probiti u polufinale Europskih igara u teškoj kategoriji (92 kg), jer je odlukom sudaca (4-1) u četvrtfinalnoj borbi bolji od njega bio Irac Jack Marley.

Trojica sudaca (Indonežanin, Amerikanac, Indijac) su sve tri runde bodovala u korist 20-godišnjeg Irca, sudac iz Šri Lanke je Marleyju dodijelio dvije runde, a samo je sudac iz Tajvana dao prednost 35-godišnjem hrvatskom borcu dodijelivši mu dvije runde.

Osim što je ostao bez mogućnosti osvajanja odličja, Čalić je ostao i bez plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

Ranije u srijedu Sara Beram nije se uspjela plasirati u polufinale u kategoriji do 60 kilograma, u četvrtfinalu je uspješnija od nje jednoglasnom odlukom sudaca bila predstavnica Srbije Natalija Šadrina.