NAMJEŠTANJE UTAKMICA

Gabrićev predsjednik završio u zatvoru

11.07.2011 u 09:56

Bionic
Reading

U Turskoj se nastavljaju privođenja osumnjičenih za namještanja rezultata utakmica prve i druge nogometne lige. Nakon što je u nedjelju priveden predsjednik prvaka Fenerbahčea Aziz Yildrim, dan kasnije je u zatvoru završio i predsjednik doprvaka Trabzonspora Sadri Sener.

Tim se broj privedenih osoba koje su pod sumnjom u podmićivanje i namještanje 19 utakmica popeo na 26. Prošlog tjedna iza rešetaka završili su i predsjednik Sivasspora Mecnun Odyakmaz, trener Eskisehirspora Bulent Uygun, te nekoliko nogometaša među kojima i bivši turski reprezentativac Umit Karan.

Nakon što je Yildrim završio u pritvoru Fenerbahčeu prijeti oduzimanje naslova prvaka kao što je bio slučaj s Juventusom u Italiji. Klubu iz Istanbula prijeti i izbacivanje iz lige. U nižem rangu natjecanja sada bi mogao završiti i doprvak Trabzonspor čiji je član bivši igrač Hajduka Drago Gabrić.

Mjesec dana prije početka prvenstva u turskom nogometu je kaos, a vodstvo nogometnog saveza za sada još uvijek šuti. Još uvijek nije poznato hoće li Fener nastupiti u Ligi prvaka, niti hoće li Trabzonspor sudjelovati u kvalifikacijama za elitno natjecanje Starog kontinenta. Konačan popis klubova Turci moraju dostavit Uefi do 15. srpnja.