među petoricim odabranih

Franko Grgić nominiran za najboljeg mladog sportaša Europe

25.09.2019 u 15:40

Bionic
Reading

Mladi hrvatski plivač, 16-godišnji Franko Grgić, koji je na ovogodišnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu osvojio dvije zlatne medalje na 800 i 1500 metara, izabran je među pet finalista za Nagradu Piotr Nurowski, koju će u četvrtak po deveti put tijekom godišnjeg skupštinskog zasjedanja dodijeliti Europski olimpijski odbori (EOO).

Dobitnik ovogodišnje nagrade bit će izabran na samom kraju dvodnevne 48. glavne skupštine EOO-a u Varšavi, nakon prezentacije petero finalnih kandidata, kada će članovi skupštine izravnim glasovanjem odlučiti o najboljem europskom mladom sportašu/sportašici u 2019. godini.

I sama nominacija Franka Grgića u Top 5 mladih sportaša Starog kontinenta veliko je postignuće i iznimna čast, kako za našeg plivača, tako i za hrvatski sport, jer je pravo nominacije imalo svih 50 članica EOO-a.

Najboljeg hrvatskog mladog sportaša i najveću mušku nadu našeg sporta u 2019. godini te evidentnog olimpijskog kandidata za OI U Tokiju u dvije discipline (800 i 1500 m), za Nagradu Piotr Nurowski nominirao je početkom rujna Hrvatski olimpijski odbor.