NOĆNA MORA OD SKUPINE

Francuzi užasnuti nakon ždrijeba: Nećemo proći na SP!

26.07.2015 u 09:36

Bionic
Reading

Nakon što je francuska nogometna reprezentacija izvukla iznimno tešku skupinu s Nizozemskom i Švedskom, na portalu dnevnika L'Equipe većina ispitanika u anketi vjeruje da neće uspjeti proći na Svjetsko prvenstvo 2018. godine...

Deschampsova ekipa možda se komotno plasirala bez borbe na domaće Europsko prvenstvo sljedeće godine, no za plasman na SP 2018. morat će se jako pomučiti. Naime, izvukla je Francuska najgoru moguću skupinu, s uvijek snažnom Nizozemskom i sve boljom Švedskom. Tu su još Bugarska, Bjelorusija i Luksemburg, no jasno je koja će se tri reprezentacije boriti za jedno mjesto koje vodi dalje te drugo koje produžuje nadu u dodatnim kvalifikacijama.

Krivac za tešku skupinu Francuza pad je na Fifinoj ljestvici zbog kojeg su završili u drugoj jakosnoj skupini pa izvukli teškog protivnika iz prve i najgoreg iz treće.

'Bilo je i slabijih skupina. Nizozemska je favorit, jer bila je treća na posljednjem SP-u, a tu je i Švedska te Bugarska i Bjelorusija s kojima nije lako igrati,' izjavio je izbornik Didier Deschamps.

Francuski navijači poljuljani su posljednjim utakmicama svoje izabrane vrste, porazima od Belgije i Brazila te onim od Albanije koji ih je posebno pogodio. Ovaj ždrijeb probudio je pesimizam pa većina ispitanika L'Equipea smatra da Francuska uopće neće izboriti plasman na SP, unatoč brojnim talentima koji bi tek u sljedećem ciklusu trebali stasati i postati svjetski renomirane zvijezde...