FIFA_SP_2018.svg

UMTITI JUNAK

Francuzi u šampionskom stilu slomili Belgiju i ušli u finale Svjetskog prvenstva!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 10.07.2018 21:58
  • Objavljeno 10.07.2018 u 21:54
Bionic
Reading

Francuska nogometna reprezentacija svladala je u Sankt Peterburgu ovog utorka Belgiju zahvaljujući pogotku Samuela Umtitija i tako nakon 12 godina ponovo ušla u finale Svjetskog prvenstva...

Nakon što su doživjeli razočaravajući poraz u finalu domaćeg Eura prije dvije godine, Francuzi će imati priliku sve ispraviti u nedjelju u Moskvi. Deschampsova reprezentacija na impresivan način se probila do finala, a ovog utorka u Sankt Peterburgu uspješno je slomila i opasnu Belgiju te tako postala prvi favorit za osvajanje titule.

  • +3
SP u nogometu, polufinale: Francuska - Belgija Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ljubitelji nogometa mogli su uživati u izuzetno kvalitetnom polufinalnom okršaju u kojem su Francuzi mogli voditi u prvom poluvremenu, prijeteći preko Pavarda, Matuidija i Girouda, ali Belgija je bila još konkretnija, no Hazard nije uspio u dva navrata svladati Llorisa, a francuski golman briljantnom obranom zaustavio je i udarac Alderweirelda u 21. minuti.

U drugom poluvremenu Francuzi su ozbiljno navalili i nagrada je stigla u 50. minuti, kada je Griezmann ubacio iz kornera, a Samuel Umtiti glavom svladao Curtoisa.

Imali su zatim Mbappe, Giroud i Griezmann još nekoliko krasnih akcija kojima su mogli riješiti utakmicu, ali Belgijci su opstali i u završnici prijetili izjednačenjem, no Lloris je zaustavio opasan udarac Witsela u 81. minuti i očuvao svoju mrežu do posljednjeg sudačkog zvižduka.

Francuzi su minimalnim trijumfom osigurali nastup u finalu prvi put nakon 12 godina i onog famoznog dvoboja s Talijanima na SP-u u Njemačkoj, tijekom kojeg se Zinedine Zidane oprostio od nogometa udaranjem glavom Materazzija. Na titulu pak čekaju od 1998. godine.

Francuska će u finalu u nedjelju igrati protiv boljeg iz dvoboja Hrvatske i Engleske koji se igra u Moskvi u srijedu. Belgija će igrati protiv poraženog za treće mjesto u subotu. Nakon ove utakmice jasno je da u posljednjoj utakmici naše nogometaše čeka i najteži protivnik, bez obzira pobijedili ili izgubili od Engleza...

SP u nogometu, polufinale:

Francuska – Belgija 1:0 (Umtiti 50)