2017_World_Handball_Championship_Logo

LAKO MOGUĆE

Francuzi su sljedeći koje čeka šokantno ispadanje sa SP-a?

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 23.01.2017 21:37
  • Objavljeno 23.01.2017 u 21:37
Bionic
Reading

Od favoriziranih momčadi u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva francuska reprezentacija ima najtežeg protivnika. Mogla bi imati velikih problema protiv Švedske koja je odigrala nekoliko impresivnih utakmica dosad...

Iza Dinartove izabrane vrste šest je čistih pobjeda i tek nekoliko kraćih problematičnih faza, a pred domaćom publikom nadaju se Francuzi da bi se tako moglo nastaviti sve do kraja turnira.

No, ovog utorka u četvrtfinalu čeka ih najteži protivnik dosad. Švedska je odličnim igrama u skupini D i brutalnom 41:22 pobjedom protiv Bjelorusije u osmini finala pokazala da ponovo spada u sam vrh svjetskog rukometa i sada to ima priliku dokazati protiv prvog favorita SP-a.

Kao i mnoge druge reprezentacije sa sjevera Europe, Šveđane vodi jedan islandski trener, Kristjan Andresson. Preuzeo je ovu ekipu u rujnu i osjeća se da razumije švedski rukomet, jer igra je bolja nego na prijašnjim turnirima.

'Protiv Francuske nas čeka težak mentalni ispit, ali dobro ćemo se pripremiti i stvoriti situacije u kojima ćemo moći pomrsiti račune protivniku,' najavio je Andresson koji ima dva odlična strijelca na ovom turniru, Niclasa Ekberga koji je zabio 39 i Jerryja Tollbringa s 34 postignuta gola, a Palicka i Appelgren imaju obećavajućih 41% obrana.

'Francuzi su jaki, ali možemo ih pobijediti. Možemo pobijediti svakoga, iako neće biti lako pred 28 tisuća gledatelja,' zaključuje pak pivot Jesper Nielsen.

Zaista Dinartovu družinu nije lako pobijediti u Lilleu pred rekordnim brojem navijača, ali nitko nije očekivao ni poraze Danske i Njemačke pa su se dogodili. Francuzi bi mogli biti sljedeći...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal