Liga nacija

Francuzi se rugaju Hrvatima zbog jedne nepobitne činjenice i već znaju kako će završiti novi međusobni okršaj

14.10.2020 u 18:29

Bionic
Reading

Francuski L'Equipe je posvetio veliki tekst okršaju Francuske i Hrvatske na Maksimiru u kojem ističe kako Hrvati i nemaju previše šanse

Hrvatska će večeras u 20:45 na Maksimiru u 4. kolu Lige nacija ugostiti aktualnog svjetskog prvaka Francusku. Prošle dvije utakmice, finale Svjetskog prvenstva i drugo kolo Lige nacija, pripale su Francuskoj koja je slavila s 4:2 u oba navrata.

Dapače, Hrvatska nikada do sada nije pobijedila Francusku. Sastali smo se u polufinalu SP-a 1998. godine, pa onda u prijateljskim utakmicama 1999. i 2000. i svaki puta je slavila Francuska. Dva remija upisali smo na Euru u Portugalu 2000. kada je bilo 2:2 i pije devet godina u prijateljskoj utakmici koja je završila bez golova.

Francuske nadmoći prisjetio se i L'Equipe koji priznaje kako nije uvijek njihova ekipa bolja, ali svjesni su da su za naše nepobjedivi.

'Hrvatima je prošlo premalo vremena od finala iz Rusije da ovu utakmicu ne bi doživjeli kao novu priliku za osvetu, ali nema revanša za to finale i ništa neće izbrisati taj poraz. Za Francusku je odlično što će konačno igrati pred više od tisuću ljudi budući da se na Maksimiru očekuje oko 7000 navijača koji će stvoriti sjajnu atmosferu. Oni i hrvatski igrači maksimalno motivirani čekaju ovu utakmicu. Stalni porazi od Francuske ih počinju jako boljeti. Za Hrvatsku ovo nije bilo kakva utakmica, porazi od Francuske počeli su ih živcirati', piše u tekstu L'Equipea.

Francuski list nastavlja kako su oni Hrvatima kao njima Njemačka.

'Mi smo njima što su nama Nijemci. Ne igramo posebno lijepo, od nas ništa ne mogu naučiti i nogomet koji mi igramo je odbojan do te mjere da smo Zlatnu loptu 2018. dali Luki Modriću. Jedna stvar je konstantna. Hrvati igraju puno bolje jedno poluvrijeme i na kraju izgube, uglavnom 4:2. Čisto da ne zaborave što im se dogodilo u prošloj utakmici', zaključuje pomalo izazivački francuski list.