POBROJALI MU GRIJEHE

Francuzi o Vujoviću: Trener vruće krvi sklon incidentima!

23.04.2016 u 10:13

Bionic
Reading

Dnevnik L'Equipe uoči dvoboja rukometaša Zagreba i PSG-a u četvrtfinalu Lige prvaka zaključuje kako je daleko najveća zvijezda hrvatske ekipe trener Veselin Vujović, trofejni rukometaš i trener vruće krvi...

Zagreb će ove subote protiv jedne od najjačih momčadi u Europi pokušati otvoriti put prema završnici Lige prvaka, što neće biti jednostavno, ali protiv Rhein Neckar Löwena pokazali su rukometaši hrvatskog prvaka da su sposobni za velike stvari.

Na dan utakmice u francuskim medijima piše se uglavnom o treneru Veselinu Vujoviću. Dnevnik L'Equipe pod naslovom 'Vujović, trener vruće krvi' zaključuje kako je upravo on daleko najveća zvijezda zagrebačkog kluba.

U članku navode kako je Vujović bio dio zlatne generacije jugoslavenskog rukometa koja je dominirala na velikim natjecanjima i pobijedila na Olimipijskim igrama 1984. godine u Los Angelesu. Također je osvojio i dvaput Kup prvaka s Metaloplastikom. No, iako ga Francuzi vide kao glavnu figuru u Zagrebu, naglašavaju da kao trener nije bio tako trofejan. Ipak, nedavni plasman s reprezentacijom Slovenije na Olimpijske igre pokazuje da se odlično snalazi u tom poslu.

L'Equipe također piše o incidentima Vujovića i čak četiri godine suspenzije koje je skupio tijekom svoje trenerske karijere, na čelu Ciudad Reala i Vardara.

'Njegova trenerska karijera puna je promjena raspoloženja, bijesnih ispada, sankcija i suspenzija,' zaključuju Francuzi, a za Zagreb kažu da je riječ o bivšem vladaru Europe koji se tek probudio posljednjih godina te igra drugo četvrtfinale Lige prvaka u nizu.