ANTINAVIJAČI

Francuzi neznalice: Zašto su ismijavali svoju reprezentaciju!?

10.07.2016 u 10:25

Bionic
Reading

Uoči finala nogometnog Eura izbornik Didier Deschamps pod velikim je pritiskom jer nakon pobjede protiv Njemačke francuska javnost očekuje osvajanje europske titule. No, ne bi trebala očekivati ništa, s obzirom na ismijavanje i neobjektivne kritike koje je reprezentacija doživljavala u posljednjih godinu dana...

Na kojeg god Francuza naišli uoči Eura, rekao bi vam isto: naša reprezentacija ne valja, nećemo napraviti ništa. Mišljenje tamošnje javnosti o Deschampsovoj izabranoj vrsti bilo je toliko loše da ne samo što su ljubitelji nogometa bili uvjereni u neuspjeh na Euru, već je anketa nakon ždrijeba kvalifikacijskih skupina za SP 2018. u Rusiji u L'Equipeu pokazala da ne vjeruju da će izboriti plasman na svjetsku nogometnu smotru.

Objektivnim pratiteljima sporta iz drugih zemalja nije bilo jasno zašto su Francuzi tako pesimistični. Sada vidimo da su ispali nogometne neznalice. Odlična momčad impresivnom je igrom ušla u finale i protiv Portugala ima priliku po treći put u povijesti zemlje osvojiti nogometni Euro.

Naravno, sada je situacija u Francuskoj potpuno drukčija i reprezentacija je pod pritiskom, jer svi očekuju pobjedu u finalu protiv Portugala koji je 'stara mušterija', a i pokazao je puno manje na turniru. Izbornik Dider Deschamps stvarno nema sreće. Ismijavali su mu momčad, a činit će to ponovno ako izgubi ključnu utakmicu, bez obzira na sve dobro učinjeno u posljednjih mjesec dana.

Francuskom izborniku vjerojatno bi trijumf značio više nego ijednom igraču. Nad njim je veliki teret, jer je otpisao Karima Benzemu te forsirao igrače poput Girouda koje je većina kritizirala. Mišljenje u Francuskoj o Deschampsu nije sjajno i samo velika titula ga može promijeniti.

'Pobjedom protiv Njemačke nismo napravili ništa. Sada se moramo boriti za naslov protiv Portugala,' najavio je Didier kratko i jasno utakmicu svoje karijere u kojoj ima prilike jednom za svagda ušutkati sve one antinavijače kojih je u Francuskoj uoči Eura bilo pregršt...