BALIĆ KAO NEKADA

Francuzi još prejaki, srebro sjaji oko vrata

31.01.2010 u 18:08

Bionic
Reading

Hrvatska je u prvom poluvremenu opasno zaprijetila Francuzima, no na kraju je prvim porazom okončala rukometni Euro i osvojila srebrnu medalju. Francuzi su slavili nakon pobjede 25:21 (12:12)

Hrvatski rukometaši od prve su akcije pokazali da su spremni na pravi 'fajt' i da ulaze s vjerom u osvajanje zlata. Od prve akcije nametnuo se Ivano Balić, EHF je promašio što ga nije proglasio za najboljeg igrača turnira.

Ivano je razigravao i održavao Hrvatsku u konstantnoj prednosti tijekom prvog poluvremena. Pred kraj smo imali prednost od 12:9, ali Francuzima je dovoljno dvije minute napažnje za povratak i to su brutalnom preciznošću uspjeli u, pokazat će se, ključnom razdoblju utakmice. Tu je krenula serija od 8:1 koja je odlučila protivnika.

Duvnjak je u prvom napadu nastavka zabio za 13.:12, posljednje hrvatsko vodstvo, i u sljedećih 28 minuta zabili smo samo sedam golova. Zvuči porazno, ali Francuzima je to gotovo standard, poznato je da njihov obrambeni zid nema premca.

Karabatić je bio standardno dobar, a Luc Abalo je pokazao da ili je dopingiran (nema nikakvih naznaka da je) ili će uskoro biti najbolji rukometaš svih vremena. Njegove fizičke predispozicije graniče s realnošću. To je najveće blago današnjeg rukometa.

Osvojili smo srebro, a više se u ovom trenutku nije moglo. Prvi poraz bio je neizbježan, jedini recept bilo je savršenih 60 minuta, a to ne može nitko.

Najefikasniji među Hrvatima bio je Vedran Zrnić sa sedam golova (sedmerci 6/7), a Balić je dodao četiri. Karabatić je zabio šest, Abalo dodao četiri, a vrijedi spomenuti i oba vratara, Alilovića i Omeyera, koji su bili na visini zadatka.

Čestitke Francuzima koji su danas ušli u rukometnu povijest, spojivši europski, olimpijski i svjetski naslov, dok je Hrvatska obranila srebro iz Norveške i najavila da bi za nekoliko godina opet mogla biti najmoćnija rukometna nacija svijeta. Danas su to, nema rasprave, Francuzi.

HRVATSKA - FRANCUSKA 21:25 (12:12)

BEČ, Stadhalle - 11.000 gledatelja; Bernd Methe i Reiner Methe (Njemačka)

HRVATSKA: Alilović, Čarapina - Balić 4, Duvnjak 3, Lacković, Zrnić 7 (6), Kopljar 1, Vori 2, Gojun, Vuković 2, Mataija, Buntić, Valčić, Štrlek 2, Čupić, Musa.

FRANCUSKA
: Omeyer, Karaboue - Bosquet 2, Fernandez 2, Dinart, Barachet, G. Gille 1, Narcisse 3, Joli 1, Karabatić 6, Junillon, Omeyer, Abalo 4, Sorhaindo 3, Guigou 3, Ostertag, Detrez.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Francuska 6 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 9/6, Francuska 4/2