SVAĐA NAKON DEBAKLA

Francuski izbornik bijesan, za ispadanje okrivio – njega!

29.01.2016 u 08:21

Bionic
Reading

Prema pisanju francuskih medija, nakon ispadanja s Europskog prvenstva došlo je do žestoke svađe između izbornika Claudea Oneste i čovjeka koji bi ga trebao naslijediti, Didiera Dinarta...

Francuska je porazom od Norveške 24:29 ostala bez polufinala, što je veliki šok za glavnog favorita turnira, ekipu koja je jurišala po svoje četvrto europsko zlato. Malotko je očekivao takav razvoj događaja nakon impresivne pobjede protiv Hrvatske, ali na kraju naši idu dalje, a Francuzi će se boriti tek za peto mjesto.

Prema pisanju RMC Sporta, ovaj poraz imao je ozbiljne posljedice unutar izabrane vrste, jer je došlo do žestoke svađe između izbornika Claudea Oneste i pomoćnika Diniera Dinarta.

Naime, Onesta se namjerava povući nakon SP-a sljedeće godine u Francuskoj, a Dinart je taj koji bi ga trebao zamijeniti. Francuski mediji čak pišu da je 58-godišnjak prepustio slavnom braniču već sad taktičko vođenje ekipe, a brine se tek za međuljudske odnose i psihološki aspekt unutar reprezentacije.

Nakon poraza od Norveške, svađa je izbila jer Onesta nije bio zadovoljan taktikom koju je Dinart osmislio u ovoj utakmici. Navodno je dio stručnog stožera stao uz Onestu protiv Dinarta i pozivaju ga na odgovornost.

S obzirom da su Olimpijske igre za šest mjeseci na kojima Francuzi pucaju na zlato, iz Francuskog rukometnog saveza sada traže iscrpni izvještaj o tome što se dogodilo na EP-u i može li funkcionirati trenerski kadar u ovom obliku u budućnosti...