TVRDI REMI

Francuska protiv Ekvadora prestala zabijati golove

26.06.2014 u 00:08

  • +3

SP, skupina E: Francuska - Ekvador

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Francois Xavier Marit/Pool, Sergio Moraes, Kai Pfaffenbach

Bionic
Reading

Nakon impresivnih igara protiv Hondurasa i Švicarske, francuska nogometna reprezentacija odigrala je 0:0 s Ekvadorom i tako pokvarila dojam, ali i održala prvo mjesto u skupini E

Ogled Francuske i Ekvadora na slavnoj Maracani u Rio de Janeiru završio je bez golova iako je bilo prilika na obje strane. Valja reći da je francuski izbornik Didier Deschamps odlučio poštedjeti neke igrače, budući je njegova momčad još od ranije osigurala osminu finala, pa je tako napravio pet zamjena. Dvije možda i najbolje prilike za Francusku imao je Paul Pogba. Njegov udarac glavom u 38. minuti obranio je ekvadorski vratar Alexander Domonguez, dok je u 73. minuti neometan s neka tri metra malo iskosa s lijeve strane pucao pokraj vratiju.

Ekvador je od 50. minute igrao bez Antonija Valencije koji je pocrvenio zbog grubog starta džonom na potkoljenicu Lucasa Dignea. Usprkos igraču manje Ekvador je imao prilika za postizanje gola do kojih je dolazio iz kontranapada. Vjerojatno njihovu najveću priliku zapucao je u 54. minuti Christian Noboa nakon dodavanja munjevitog Ennera Valencije koji je svojom brzinom stvarao velike probleme francuskoj obrani.


U završnici su 'tricolori' imali sjajne prilike za pobjedu preko Karima Benzeme u 84., Loica Remyja u 87. minuti i Oliviera Girouda u sudačkoj nadoknadi, ali u sva tri navrata je ekvadorski vratar sjajno reagirao.

Francuska će u osmini finala igrati protiv Nigerije, dok će Švicarska odmjeriti snage protiv Argentine.

Svjetsko prvenstvo 2014., skupina E, 3. kolo:

Francuska - Ekvador 0-0

Švicarska - Honduras 3-0 (Shaqiri 6, 31, 71)

Svjetsko prvenstvo
Skupina E
Ekvador Francuska 0:0
Honduras Švicarska 0:3
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Francuska 3 2 1 0 7
2. Švicarska 3 2 0 1 6
3. Ekvador 3 1 1 1 4
4. Honduras 3 0 0 3 0
Sljedeće utakmice