zamalo tragediJa

Francuska policija u posljednji trenutak spriječila masakr na Parku prinčeva

03.10.2017 u 17:13

Bionic
Reading

Samo nekoliko sati prije subotnje utakmice 8. kola francuskog prvenstva između PSG-a i Bordeauxa policija je u blizini Parka prinčeva pronašla eksplozivnu napravu i uhitila petoricu terorista koji su planirali napad na stadion na kojemu je utakmicu pratilo gotovo 50.000 gledatelja

U Parizu se u subotu odigravala prava drama, ali zahvaljujući brzoj i efikasnoj intervenciji policije i antiterorističke jedinice spriječen je mogući pokolj na stadionu Park prinčeva!

Pariška je policija tek u utorak objavila kako je spriječila krvavi napad uhitivši petoricu terorista. Među njima je i islamski terorist koji je još od ranije poznat policiji. Improvizirana eksplozivna naprava složena je od plinskih boca i 'natopljena' visokoeksplozivnom tekućinom, a sve je bilo spojeno na mobitel kojim bi se eksplozija aktivirala!

Policija je djelovala nakon dojave jednog građana koji je uočio sumnjivu napravu u blizini Parka prinčeva.

  • +11
PSG - Bayern, 2. kolo LP, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: BENOIT TESSIER

Podsjetimo, u studenom 2015. godine, za vrijeme utakmice Francuske i Njemačke na Parku prinčeva je eksplodirala bomba. Bio je to i početak terorističkih napada u Francuskoj, a francuski predsjednik Francois Hollande nakon toga je proglasio izvanredno stanje u državi.

Utakmica? PSG je pobijedio 6:2, no važnije je da su brzom intervencijom policije spašene tisuće života.