TRAGEDIJA NA PRIPREMAMA

Fotograf Kosinožić preminuo pred Kostelićem

26.10.2009 u 20:53

Bionic
Reading

Loše vijesti stižu s priprema hrvatske skijaške reprezentacije. Službeni fotograf Renco Kosinožić preminuo je, a Tin Široki teško ozlijedio koljeno

Renco Kosinožić, fotograf hrvatske skijaške reprezentacije, umro je ponedjeljak u 57. godini na Hintertuxu od posljedica srčanog udara. U trenucima nesreće s njim su bili skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim, koji su ga pokušali oživljavati, ali nažalost neuspješno.

Kosinožić je kao veliki prijatelj skijanja i vrijedni suradnik Hrvatskog skijaškog saveza od 1998. do danas bio prisutan na većini velikih skijaških natjecanja, na Zimskim olimpijskim igrama 2002. u Salt Lake Cityju i 2006. u Torinu, te Svjetskim prvenstvima 1999. u Vailu (SAD), 2001. u St. Antonu (Austrija), 2003. u St. Moritzu (Švicarska), 2005. u Bormiju (Italija) i 2009. u Val d'Isereu (Francuska), te je svojim objektivom zabilježio i ovjekovječio najveće hrvatske skijaške uspjehe. Kao vođa fotografa na svim dosadašnjim utrkama Svjetskog kupa na Sljemenu Renco je poznat i iznimno cijenjen među svim skijaškim fotografima, ne samo kao vrstan profesionalac i kolega, nego i kao velik čovjek.

Još jedna loša vijest zadesila je naše skijaše. Tinu Širokom na treningu pukli su prednji križni ligamenti koljena i odmah je operiran u Innsbrucku i za njega je sezona završena.