ht premijer liga

[FOTO] Zadar prekinuo crnu seriju, u Jazinama pala Cedevita Junior: Amerikanac Harris razočarao i dobio ulogu gledatelja

03.10.2021 u 22:19

Bionic
Reading

U utakmici 3. kola košarkaške HT Premijer lige Zadar je u dvorani Jazine pobijedio Cedevitu Junior 86:68.

Nakon neugodnih poraza od Škrljeva u domaćem prvenstvu i podgoričkog Derbyja u ABA ligi za Zadrane je ovo bio susret visokog rizika.

Počelo je dobro za goste koje s klupe vodi negdašnji reprezentativac Damir Mulaomerović. Ticama Jure Planinića i Svena Smajlagića te ubačajem Gorana Filipovića nakon dvije i pol minute Cedevita Junior je vodila 5:8.

Jedini strijelac u domaćim redovima bio je Duje Brala, dok je ostatak momčadi tražio pravi ritam. No, jednom kad im se otvorilo, susretu je praktički bio kraj. Zadrani do kraja prve četvrtine na krilima sjajnog Aleksandra Bursaća rade seriju 17:4, pa se na prvi odmor odlazi s dvoznamenkastom prednošću za domaću momčad (22:12). Na poluvremenu je razlika bila gotovo ista (44:33).

  • +6
KK Zadar - KK Cedevita Junior, HT Premijer liga, 3.10.2021. Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

U drugom dijelu Cedevita Junior, mladosti unatoč, nije mogla parirati rastrčanim Zadranima. Visoki tempo kojeg je nametnula domaća momčad je kao rezultat dao sve veću razliku na semaforu, pa je početkom četvrte četvrtine bilo i +24 (81:57) za Zadar. Priliku su dobili i mladi Filip Paponja i Tomislav Buljan, dok je Amerikanca Kevona Harrisa trener Ivan Perinčić, nakon odigrane svega tri minute u prvom poluvremenu, ostavio na klupi do kraja utakmice. Je li strpljenju stručnog stožera Zadra došao kraj, znat će se vrlo brzo.

Najefikasniji kod domaće momčadi bili su Bursać (14) i Brala (12), dok su kod Zagrepčana prednjačili Filipović (13) i Josip Batinić (11).

'Poseban je osjećaj bio igrati u Jazinama nakon toliko vremena. Pogotovo biti trener ekipe koja igra ovdje. Za mene je to jako emotivno. Meni ova dvorana veoma puno znači i ova pobjeda mi ima još veću težinu. Utakmica je, prvenstveno psihički, bila jako teška za odigrati nakon poraza u Podgorici u ABA ligi i teškog putovanja nazad. Trebalo je snaći snage za vratiti se u pozitivan ritam. Čestitam ekipi. Stvarno su odigrali fenomenalno u ne baš laganim uvjetima. Ovo je pobjeda igrača. Stvarno su napravili sve što smo se u kratkom vremenu koje smo imali dogovorili. Bili smo momčad od prve do zadnje sekunde i to me najviše veseli. To je put. Idemo dalje. Čeka nas sad jedna teška domaća utakmica, derbi, imamo jedan dan za odmor i nakon toga kreću pripreme za Cibonu', rekao je trener Zadra Ivan Perinčić.

Njegov kolega Damir Mulaomerović utakmicu je prokomentirao ovim riječima:

'Čestitam Zadru na pobjedi. Bili su u svakom segmentu apsolutno bolja momčad od nas. Izgledali su jako svježe, odmorno i motivirano, što, na kraju krajeva, moja ekipa nije bila. Mislim da su nas ove dvije pobjede dosta opustile, a ipak smo igrali protiv aktualnog prvaka Hrvatske. Mogu biti samo nezadovoljan s pristupom koji su momci pokazali jer svi ostali elementi košarke su bili elementi Zadra. Raduje da su igrali s mladim igračima i da su Brala i Paponja bili na terenu. Mislim da su ozbiljno shvatili utakmicu i da ih je taj poraz u Podgorici dodatno motivirao. Čestitam im. Mi smo mlada ekipa, bit će oscilacija, ali ono što me raduje je da je mladi Kučić dobro odigrao u zadnjih devet minuta, a i Bošnjak je igrao korektno'.