HT Prva liga

[FOTO/VIDEO] Zoran Mamić i Simon Rožman oduševljeni derbijem na Rujevici; zbog ovakvih utakmica se igra nogomet

13.12.2020 u 21:17

Bionic
Reading

Rijeka i DInamo su remizirali 2:2 u derbiju 15. kola HT Prve lige, a utakmicu su prokomentirali treneri Zoran Mamić i Simon Rožman

Rijeka i DInamo su remizirali 2:2 u derbiju 15. kola HT Prve lige. Oba trenera bila su zadovoljna izvedbama svojih momčadi, a gledali smo stvarno pravi derbi s puno dobrih akcija i golova. Upravo to je istaknuo i trener Dinama Zoran Mamić.

  • +8
Rijeka - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Vidjeli smo jako dobru utakmicu i baš sam komentirao s kolegom Rožmanom da mi je žao što nije bio pun stadion. Trebala se uživo vidjeti ovakvu utakmicu, svi skupa smo mogli uživati. Četiri pogotka, puno prilika... Mi smo, posebno u drugom poluvremenu, odigrali jako dobru utakmicu. Zbog igre u tom dijelu mislim da smo bili bliži pobjedi. Nismo iskoristili šanse, a nešto je obranio i njihov vratar. To je tako, to je nogomet', rekao je nakon utakmice Zoran Mamić pa dodao:

'Rijeka je stvarno dobra momčad i nije bilo lako igrati protiv njih. Čestike još jednom Simonu i kompletnoj momčadi Rijeke na odličnoj utakmici. Pokazali smo da i nakon teških utakmica koje su iza nas imamo snage, da smo u drugom poluvremenu mogli do trijumfa', rekao je Mamić.

Dinamo sada čeka utakmica Kupa s Rudešom.

'Znam da će biti teško protiv Rudeša tamo na terenu jer tamo nema trave. Morat ćemo se prilagoditi i odraditi tu utakmicu, plasirati se dalje, uz sav respekt prema Rudešu i teškom terenu, nema alternative, Dinamo mora proći! Mi smo im predlagali zamjenu domaćinstva ili da se igra u Kranjčevićevoj ulici, ali oni nisu pristali', zaključio je Mamić.

Svoje viđenje je ponudio i Simon Rožman.

'Nije bilo dobro kako smo krenuli u utakmicu, ali nakon tog ranog pogotka koji smo primili, psihološki smo se ustabili i jako dobro odigrali drugi dio prvog poluvremena. Tada smo uspjeli doći do vodstva. U drugom poluvremenu Dinamo nas je stisnuo, te je na kraju postigao pogodak. Međutim, igra obje momčadi bila je na viskoj razini, pogotovo kad se uzme u obzir kakav ritam imamo jedni i drugi', rekao je Rožman pa dodao:

'Slažem s sa Zoranom Mamićem. Zaista je ogromna šteta što nije bilo gledatelja, mogli su uživati u odličnoj nogometnoj predstavi. Bilo ja zaista puno toga dobroga. Sretan sam što smo osvojili ovaj bod koji nam sigurno daje potvrdu smijera našeg razmišljanja. Tu smo, idemo dalje istim smijerom, istom filozofijom.'

Rijeka ide na gostovanje kod Slaven Belupa i onda kod Varaždina.

'Imamo mladu momčad koja želi igrati svaka tri dana i nema nikakvog alibija. Želimo ići dalje s dobrim rezultatima bez obzira na ritam u kojem igramo. Franko Andrijašević? Vijdet ćemo kad se obave pretrage, nadam se da se nije ozbilnije ozlijedio i da ćemo ga oporaviti za ove dvije posljednje utakmice', zaključio je Rožman.