odluka u produžecima

[FOTO] Spektakularna utakmica Reala i Barcelone; madridski velikan s Lukom Modrićem izborio finale Superkupa

Bionic
Reading

Real Madrid je u sjajnom El Clasicu odigranom u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu pobijedio Barcelonu s 3:2. Tri puta je vodio 'Kraljevski klub', dvaput se vraćala Barcelona, imala je prilike i za treće izjednačenje, no nije uspjela. Madriđani su se tako plasirali u finale Kupa kralja

KraljevskI klub je do finala na odveo pogodak Urugvajca Fedea Valverdea u 98. minuti, a vrlo kvalitetan i dinamičan El Clasico prvi puta se igrao u Saudijskoj Arabiji.

Real je došao do vodstva u 26. minuti kada je Modrić započeo akciju i dodao Benzemi, koji u šansu gura Vinciusa, a Brazilac šalje loptu pored Ter Stegena.

U 41. minuti Barcelona je izjednačila nakon ubacivanja Dembelea i loše reakcije Militaoa, koji je loptom napucao Luuka De Jonga. Belgijanac je sretno reagirao i lopta od vratnice ulazi u mrežu.

Dominacija Reala u drugom dijelu navijestio je Benzema vrtatnicom u 70. minuti, da bi u 72. minuti konačno iz drugog pokušaja pronašao put ka mreži Katalonaca nakon dodavanje Carvajala. No, Barcelona je opet izjednačila preko Ansu Fatija u 84. minuti na dodavanje Albe i tako izborila produžetke.

U 98. minuti Real je i po treći puta vodio, a lijepu i preciznu akciju nekoliko igrača Reala okončao je Valverde.

Luka Modrić je igrao do 82. minute.

U drugom polufinalu u četvrtak igraju Atletico Madrid i Athletic Bilbao.

  • +5
Barcelona - Real Madrid, polufinale Superkupa, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: FAYEZ NURELDINE / AFP / Profimedia