Nasser Al-Khelaifi

[FOTO] Šef moćnog PSG-a u Splitu proglašen novim ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih: Projekt ću predstaviti zvijezdama u svom klubu

19.09.2022 u 15:00

Bionic
Reading

Svečanom ceremonijom u Splitu, predsjednik i izvršni direktor Paris Saint-Germaina, Nasser Al-Khelaifi proglašen je novim ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih, te se tako pridružio brojnoj obitelji SIM prijatelja i ambasadora, među kojima su: Aleksander Čeferin, Luka Modrić, Luis Figo, Predrag Mijatović, Edin Džeko, Nemanja Matić, Slaven Bilić, Darijo Srna, Mario Stanić, i dr.

Plazma Sportske igre mladih, nakon još jedne uspješno završene natjecateljske sezone i međunarodne završnice održane prije nepunih mjesec dana, jučer su u Splitu upriličile još jednu veoma značajnu ceremoniju kojom je proglašen novi ambasador. Tako je nakon Aleksandera Čeferina, predsjednika UEFA-e, koji je ambasadorom proglašen na ceremoniji u Zagrebu 2019. godine, u dvorani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, novim ambasadorom Igara proglašen Nasser Al-Khelaifi - čovjek koji je u europskim okvirima poznat kao predsjednik i izvršni direktor Paris Saint-Germaina i član Izvršnog odbora UEFA-e.

Nakon pozdravnog govora grada domaćina, gdina. Ivice Puljka, kroz kadrove sa terena tijekom intoniranja himne Igara, kao i poseban video, svi prisutni su imali priliku vidjeti mali dio onoga što su Igre napravile tijekom 26 godina svoga postojanja u tri zemlje regije. Najljepša sportska priča okupila je više od dva i pol milijuna djece tijekom svih ovih godina, te tako zaslužila epitet najmasovnije amaterske sportske manifestacije u Europi.

Svoje oduševljenje razvitkom i popularnošću Igara nije krio Zdravko Marić, predsjednik i osnivač Sportskih igara mladih.

'Mislim da iz godine u godinu pokazujemo što sve možemo napraviti za djecu u cijeloj regiji. Ovu priliku koristim da se zahvalim svima, koji su shvatili poentu ove priče i koji svih ovih godina rade na promociji iste. Ne mogu ne izdvojiti neke ljude - Predraga Mijatovića, koji ima nevjerojatnu emociju prema Igrama, Aleksandera Čeferina, koji je sve uvijek spreman napraviti za Igre, zatim Darija Srnu, Slavena Bilića, Maria Stanića, ministra Božinovića. Beskrajno hvala i našem novom ambasadoru što je od danas sa nama u ovoj priči, jer smo time i mi kao projekt itekako dobili na važnosti', rekao je predsjednik Organizacionog odbora Plazma Sportskih igara mladih.

Posebno priznanje za podršku tijekom svih godina postojanja uručeno je legendarnom nogometnom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću, koji je, iako su mu, kako i sam kaže, godine uzele snagu, ipak nazočio ceremoniji i poručio da je sport oduvijek spajao i da su Sportske igre mladih projekt nešto najljepše što se desilo u našoj regiji.

Čestitke novom ambasadoru video porukom su uputili ambasadori Igara: Luka Modrić, Luis Figo, Goran Ivanišević, Johannes Hahn (povjerenik Europske komisije za proračun i administraciju) i Arkadiy Dvorkovich (Svjetske šahovske organizacije), a zvaničnu dobrodošlicu gdinu. Al-Khelaifiju u SIM obitelj zaželio je gdin. Aleksander Čeferin. U svom obraćanju novi ambasador naglasio je kako svi zajedno moramo pokušati stvoriti bolju budućnost za svu djecu upravo kroz sport.

'Sportske igre mladih su jako važne za sve nas. Prvi put kad sam upoznao Zdravka, prihvatio sam poziv da budem dio ove priče. Ovo je fantastičan projekt kojeg smo svi podržali i kojeg ćemo nastaviti podržavati. Ovdje se vidi koliko sport spaja djecu i koju ima snagu. Ovo je projekt koji radimo za svoju budućnost. Toliko je prilika da se proširi i na druge zemlje. Ja sam tek sada ovdje, ali ću projekt svakako predstaviti i svim zvijezdama u svom klubu. Sad je taj posao na meni', izjavio je novi ambasador Plazma Sportskih igara mladih, Nasser Al-Khealifi.

Ceremoniji su nazočili brojni uzvanici iz sportskog, političkog, ekonomskog života, kao i predstavnici sponzora, među kojima su: Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i izaslanik predsjednika Vlade, Aleksander Čeferin – predsjednik UEFA-e, Tomislav Družak – izaslanik ministrice turizma i sporta, predstavnici Grada Splita na čelu sa gradonačelnikom gdinom. Ivicom Puljkom, Marijan Kustić – predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Goran Lulić – predstavnik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Victoriya Boklag, Tomislav Mamić, Miroslav Ćiro Blažević, Stipe Pletikosa, Predrag Mijatović, Darijo Srna i Sergej Palkin kao predstavnici Shakhtar Donetska, Mario Stanić, Slaven Bilić, Nemanja Vidić, Dejan Tomašević, Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius kao predstavnici HNK Hajduk, kao i drugi mnogobrojni uzvanici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

  • +8
Sportske igre mladih 2022. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Karlo Sutalo