slavlje na ulicama i trgovima

[FOTO] Realove igrače dočekalo 400.000 ljudi, a gradonačelnik Madrida htio ispasti duhovit: Kako otežavate nama koji nismo navijači Reala...

30.05.2022 u 07:55

Bionic
Reading

Oko 400.000 osoba okupilo se u noći sa subote na nedjelju u središtu Madrida slaveći naslov prvaka Europe, a tek se očekuju podaci o broju navijača koji su u nedjelju navečer dočekali nogometaše Real Madrida, izvijestila je španjolska vlada

Real Madrid je pobijedio 1:0 Liverpoola u finalu Lige prvaka, čime je osvojio rekordni 14. naslov prvaka Europe.

Nogometaši su se vratili s utakmice igrane u Parizu pa u nedjelju navečer krenuli otvorenim autobusom sa stadiona Santiago Bernabeu prema centru grada. Posjetili su gradsku katedralu, predstavništvo regionalne vlade Madrida na glavnom trgu Puerta del Sol, te se susreli s gradonačelnikom.

'Kako otežavate nama koji nismo navijači Real Madrida', rekao je gradonačelnik Jose Luis Martinez-Almeida, simpatizer Atletico Madrida.

'Teško je ne sjetiti se kroz kakve ste utakmice prošli do osvajanja trofeja', dodao je.

Navijači su se već bili okupljali u subotu navečer, odmah po završetku utakmice, ispred gradske vijećnice uz fontanu rimske božice Cibeles. Premda podacima španjolske vlade ondje je tada bilo oko 400.000 osoba. Sa šalovima i zastavama skandirali su 'kako te ne bih volio', 'mi smo kraljevi Europe' i 'Campeones, campeones'.

Hitna pomoć morala je pružiti liječničku pomoć 51 osobi, od kojih je petero bilo opečeno bengalkama dok su ostali bili ozlijeđeni uslijed udaraca, padova, pod utjecajem alkohola ili im je pozlilo. Nitko od njih nije bio teže ozlijeđen.

  • +27
Realova proslava osvajanja Lige prvaka na ulicama Madrida Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez

U nedjelju navečer ondje su stigli i nogometaši, a kapetan Marcelo Viera je tradicionalno zavezao klupsku zastavu oko vrata spomenika božice Cibeles. Vlasti i policija tek bi trebali objaviti koliko se u nedjelju navečer okupilo ljudi.

Igrači, među kojima i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, otišli su zatim na završnu proslavu na stadion Santiago Bernabeu gdje su ih na tribinama dočekali navijači.

Igrači su izlazili jedan po jedan, a među četvoricom posljednjih izašao je Modrić, četvrti po redu kapetan momčadi poslije Karima Benzeme, Marcela i Nacha Fernandeza. Modrić je pljeskom odzdravio publici te rukom pokazivao klupski grb na dresu.

Marcelo (34), s osvojenih 25 pehara najtrofejniji igrač u povijesti Real Madrida, zatim se oprostio jer mu 30.lipnja istječe ugovor koji neće biti produžen.

'Ovo je prekrasan trenutak u mom životu. Ovdje zaključujem ciklus, u najboljem klubu na svijetu', rekao je igrač koji nastupa za Real Madrid od siječnja 2007.

Real Madrid, osnovan prije 120 godina, u subotu je osvojio svoj 14. naslov prvaka Europe.

'Ovaj klub nema vlasnika, on je u vlasništvu svojih ljudi, a njima želim zahvaliti što su ovdje', rekao je klupski predsjednik Florentino Perez.

'Pet osvojenih Liga prvaka u osam godina je nešto što će teško zaboraviti nogometni navijači diljem svijeta. Real Madrid je vječan. A sada, idemo po 15. naslov prvaka Europe', dodao je.

  • +13
Real Madrid osvajač je Lige prvaka u sezoni 2021/22 Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL