Davis cup

[Foto] Pogledajte kako izgleda madridski hram tenisa u kojem će igrati Hrvatska: 'Sve je prema planu, jedva čekamo Rusiju'

13.11.2019 u 17:34

Bionic
Reading

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u Madridu je počela s treninzima i pripremama za početak novog Davis Cupa. Od 18. do 24. studenog Madrid je domaćin završnici u kojoj će Hrvatska u skupini B igrati protiv Rusije i domaćina Španjolske

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u Madridu je počela s treninzima i pripremama za početak novog Davis Cupa. Od 18. do 24. studenog Madrid je domaćin završnici u kojoj će Hrvatska u skupini B igrati protiv Rusije i domaćina Španjolske. 18. studenog igramo protiv Rusije, a dva dana kasnije protiv Španjolske. Pobjednici šest skupina, te dva najbolja drugoplasirana izborit će četvrtfinale.

Nove izazove je najavio 22-godišnji Nino Serdarušić koji je prije nešto više od godinu dana bio u Zadru u susretu protiv SAD-a kao pridruženi član reprezentacije, a sad bi mogao konkurirati za pojedinačne mečeve naše reprezentacije na završnom turniru Davis Cupa u Madridu. Igrat će se na brzoj podlozi.

'Slična je ostalim podlogama na dvoranskim turnirima, s novim premazom. Ovdje je i nadmorska visina od oko 700 metara, što ima utjecaja. Do sada sam trenirao dva puta, a nadam se da ćemo jedan dan dobiti priliku trenirati na centralnom igralištu, da malo ‘upijemo’ atmosferu. Sigurno ćemo biti spremni.'

Ako dobije priliku, Serdarušić će igrati protiv tenisača koji je među dvadeset najboljih na svijetu.

'Sigurno će suparnik biti jedan iz tog društva dvadeset vodećih. Neko veliko ime na centralnom terenu bit će za mene veliko iskustvo, ali svi su oni pobjedivi. Ja ću svakako dati sve od sebe, a u Davis Cupu je uvijek sve moguće. Tu je bodrenje s tribina, podrška momčad', dodao je Serdarušić, trenutačno 283. tenisač svijeta.

Mladi Zagrepčanin je ove godine na turniru u Umagu prošao do osmine finala pobijedivši Argentinca Marca Trungelittija. Koliko takav rezultat podiže samopouzdanje i povjerenje u vlastite mogućnosti?

'U Umagu sam se jako dobro osjećao. Trungelitti je jako dobar igrač, koji je prošle godine bio polufinalist Umaga, ali prije nekoliko dana sam svladao još jednog tenisača koji je blizu ulasku među stotinu najboljih na rang listi, tako da znam da imam oružje za takve igrače', rekao je na koncu Serdarušić.

Hrvatska će biti smještena u Caja Magici čije zidove krase slike naših reprezentativaca i sve je u znaku kvadratića. Ispod hrvatske zastave je i natpis: 'Dobro došli u Vašu kuću'. Reprezentativci i hrvatski stručni tim vrlo su zadovoljni dočekom i uvjetima na samom borilištu.

'Uvjeti za treninge i rad su izvrsni. Sve ide prema planu i cijeli tim jedva čeka prvi meč protiv Rusije. Pozivamo sve naše navijače u Madridu, ali i one koji su u prilici doputovati iz Hrvatske da ne propuste ovaj praznik tenisa u Madridu!', izjavio je direktor HTS-a Vladimir Jovanoski.

Caja Magica smještena je u parku Linear na rijeci Manzanares u Madridu, a dizajnirao ju je francuski arhitekt Dominique Perrault. Multidisciplinarni prostor uključuje dva glavna područja, Madrid Caja Magica i zatvorene teniske terene. Magica ima tri zemljana terena s pomičnim krovom koji se koriste cijele godine.

Središnji teren zove se Manolo Santana i može primiti do 12.500 gledatelja, Arantxa Sanchez Vicarlo teren prima 3000, dok stadion 3 prima stadion 2500 gledatelja. Na vanjskom dijelu ovog zdanja nalazi se 10 zemljanih terena. Konstrukcija je napravljena od čelika, drva i stakla i jedna je od najvažnijih arhitektonskih točki Madrida. Brojni sportski fanovi prilikom posjete Madridu nikako na propuštaju posjet i ovom zdanju.