Nema bolje od toga

[FOTO] On je hrvatska sadašnjost i budućnost! Izbornik Zlatko Dalić dao mu je šansu, ali na ovo je morao čekati čak sedam utakmica, tako se poklopilo

11.10.2021 u 20:47

Bionic
Reading

Branič Joško Gvardiol je u kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Slovačke po prvi puta zaigrao za seniorsku reprezentaciju u Hrvatskoj

Tko čeka, taj i dočeka, a mladom stoperu za to je trebalo čak sedam utakmica. Da, bivši Dinamov branič koji je od ove sezone u RB Leipzigu, prvih šest utakmica za A selekciju je igrao vani i sada je napokon dočekao utakmicu na hrvatskom tlu.

'Želim što više navijača u Gradskom vrtu u utakmici sa Slovačkom', glasila je Joškova želja koju je izrekao nakon utakmice na Cipru i pobjede 3:0 u kojoj je i on zabio pogodak - svoj prvijenac.

I želja mu se ispunila, jer je Osijekov stadion bio ispunjen pa je Hrvatska zajedno sa Gvardiolom igrala u sjajnoj nogometnoj atmosferi.

  • +11
Navijači na utakmici Hrvatska - Slovačka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ovaj 19-godišnjak debitirao je u lipnju ove godine u prijateljskom susretu kod Belgije kada je ušao na poluvremenu umjesto Borne Barišića, a već tjedan dana kasnije je zaigrao u prvom sastavu na Euru protiv Engleske.

Gvardiol je na kontinentalnom prvenstvu upisao minutažu i u dvobojima sa Češkom, Škotskom i Španjolskom, a prije par dana i protiv spomenutog Cipra u kvalifikacijama za SP u Kataru 2022.

  • +56
Hrvatska - Slovačka, nogomet, kvalifikacije za SP 2022., 11.10.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL