utakmica za povijest

[FOTO] Nestvarne scene na utakmici Lige prvakinja; El Clasico Barce i Reala na Nou Campu je pratilo čak 91.553 gledatelja

30.03.2022 u 21:42

Bionic
Reading

Nogometašice Barcelone izborile su plasman u polufinale Lige prvakinja pobijedivši ekipu Real Madrida 5:2 u susretu igranom na stadionu Nou Camp pred čak 91.553 gledatelja što je rekordna posjeta u ženskom nogometu

Nakon što je u prvom susretu četvrtfinala Barcelona u Madridu slavila 3:1, u uzvratu na Camp Nou pred nevjerojatnih 91.553 gledatelja deklasirala je madridsku ekipu 5:2.

Time je utakmica Barce i Reala postala najgledanija u povijesti ženskog nogometa. Dosadašnji rekord u ženskom klupskom nogometu držala je utakmica između Atletico Madrida i Barcelona koju je 2019. godine na Wanda Metropolitano stadionu pratilo 60.739 gledatelja.

Rekord na utakmicama reprezentacija do sada je držalo finale Svjetskog prvenstva 1999. godine kada je susret SAD i Kine na Rose Bowlu pratilo 90.185 gledatelja.

Zanimljivo, najveća posjećenost Barcine muške ekipe na Nou Campu ove sezone je 'samo' 86.422 gledatelja.

'Nisam ni zamišljala da ću igrati pred rasprodanim stadionom, no došlo je vrijeme za to', rekla je Alexia Putellas, najbolja igračica Barcelone koja je u studenom proglašena i najboljom igračicom svijeta.

'Mnoge djevojke sanjale su da mogu igrati na tako posebnoj pozornici', dodala je La Reina ili Kraljica, kako je zovu navijači, koja je večeras zabila jedan gol.

  • +15
FC Barcelona - Real Madrid, nogomet, 1/4 finale Lige prvakinja, 30.3.2022. Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia

Ženski nogometni klub katalonskog velikana svoje utakmice običn igra na stadionu Johan Cruyff, koji ima kapacitet od 6000 gledatelja.

Djevojkama je čestitao i trener muške momčadi Xavi usporedivši ih s 'Dream Teamom' Johana Cruyffa, kao i sa ekipom u kojoj je igrao pod Pepom Guardiolom.

'Već nekoliko godina ženski tim nam pokazuje kako se igra, kako se bori, kako su gladne trofeja unatoč tome što su osvojile sve prošle godine', rekao je Xavi dodavši:

'One su pravi primjer za našu momčad.'

Barcelona je prošle sezone osvojila tri trofeja - Ligu prvakinja, prvenstvo i Kup. Međutim, ove sezone su djevojke u nemilosrdnoj formi, pobijedivši u svih 37 utakmica u službenim natjecanjima.

U ožujku su osvojile španjolski Superkup, a potom i osigurale španjolsku titulu, te dogurale do polufinala Lige prvakinja, te nacionalnog Kupa. U polufuinalu Lige prvakinja očekuje ih ogled protiv ekipa Wolfsburga ili Arsenala.