ZA NJEGA - BESKORISNE

[FOTO] Neporaženi prvak Khabib zaista je pretjerao, a njegove izjave izazvat će bijes kod ring-djevojaka i svih onih koji ih obožavaju: Nezamislivo je to što želi...

25.08.2021 u 12:56

Bionic
Reading

Ring-djevojke, jedan od zaštitnih znakova borilačkog sporta, nešto je što bi neporaženi umirovljeni prvak Khabib Nurmagomedov volio ukinuti

Kako je Khabib Nurmagomedov početkom ove godine postao vlasnik borilačke promocije Gorilla Fighting Championship, kojoj je promijenio ime u Eagle Fighting Championship, tako je zanimljivo čuti kakve su neke njegove promotorske namjere.

Nedavno je u Moskvi održao konferenciju za medije vezanu uz svoju promociju te je odgovarao na razna pitanja pa je tako naišlo i ono vezano uz to po čemu se EFC u startu razlikuje od najvećih svjetskih promocija. To je svakako nedostatak ring-djevojaka. Da se pita Khabiba, one bi bile uklonjene iz sporta i na globalnoj razini.

'Gledajte, ne bih želio nikoga uvrijediti, ali ring-djevojke su najbeskorisnije osobe u borilačkom sportu. Koja je njihova svrha? Pitam se zašto ne bismo koja je runda pokazivali na ekranu. Znam da je to dio povijesti sporta, no povijest je donijela mnoge pogreške. Proučavamo povijest da bismo izbjegli pogreške. I ako pogledamo povijest u ovom slučaju, one su beskorisne. To je moje osobno mišljenje', rekao je Khabib, a prenosi Fight Site.

  • +8
Ring-djevojke Izvor: Profimedia / Autor: Tolga Akmen / AFP / Profimedia

Smatra da bi trebalo uvažiti kulturne razlike osoba koje posjećuju borilačke priredbe, kao i njihove osjećaje.

'Evo vam primjer, zamislite da sjedim sa svojim ocem. A svatko ima svoje vlastite sklonosti, kulturu i vrijednosti. Te osobe prolaze okolo i pokazuju koja je runda, ali nitko ne gleda u tablu koju nose. Meni tako nešto stvara osjećaj neugodnosti ako sam s ocem. Nisam protiv toga - ako želiš imati tako što, slobodno, no nemojte mi nametati takve stvari', zaključio je.

Kulturne razlike zapravo su ono zbog čega je Khabib ovo izjavio, ali mnogi će se složiti s njim neovisno o tome. Ring-djevojke uvedene su u ranim godinama prošlog stoljeća, kad je boks osvojio američku industriju zabave. Odlučili su tada organizatori na taj način publici predstavljati podatak koja runda slijedi (a boks ih je tada imao 15 i svakako to nije bilo lako pratiti). Što se tiče UFC-a, djevojke su postale jedan od njihovih zaštitnih znakova i plaćene su bolje od određenog dijela boraca.

Inače, Khabib je zbog spomenutih kulturnih razloga imao sličnih problema s borkinjama pa je tako poznato da im je bio onemogućen dolazak na trening u AKA dvoranu kad su tamo trenirali Khabib i ostali borci islamske vjeroispovijesti.