DERBI ZA PRVO MJESTO

[FOTO] Manchester City pokazao tko je gazda u Engleskoj, usred Londona srušio je Arsenal i preuzeo vrh Premiershipa

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja preuzeli su vodstvo na ljestvici engleskog prvenstva zahvaljujući 3:1 gostujućoj pobjedi protiv dosadašnjeg lidera Arsenala

Branitelji naslova stigli su u prednost sredinom prvog poluvremena kada je De Bruyne (24) iskoristio neoprezno i prekratko vraćanje lopte vrataru Tomiyasua, presjekao loptu i odmah udarcem iz prve lobao Ramsdalea. Na 1:1 poravnao je Saka (42-11m) iz kaznenog udarca kojega je skrivio vratar Cityja Emerson srušivši Nketiaha.

U drugom poluvremenu do izražaja je ipak došla veća kvaliteta momčadi Cityja, novu prednost 'Građanima' osigurao je Grealish (72) preciznim udarcem sa 15-ak metara nakon sjajne kombinacije Haalanda i Gundogana, da bi pobjedu osigurao Haaland (82) koji je s pet metara iskorisio povratnu loptu De Bruynea kojega je prethodno lucidno proigrao Gundogan.

Vodeći City sada ima 51 bod kao i drugi Arenal, ali se nalazi na vrhu zbog daleko bolje razlike pogodaka iako su "topnici" odigrali susret manje. Treći Manchester United ima pet bodova manje.

  • +4
Arsenal - Manchester City, Premiership, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: DANIEL HAMBURY
Standings provided by Sofascore