NAJVEĆA ČAST

[FOTO] Luka Modrić dostigao drugu legendu - Zvonimira Bobana, ali taj rekord izgleda neuhvatljiv i za hrvatskog kapetana

11.10.2021 u 21:03

Bionic
Reading

Luka Modrić je utakmicu protiv Slovačke počeo s kapetanskom trakom oko ruke te je tako dostigao jednu drugu legendu našeg nogometa Zvonimira Bobana

Hrvatski kapetan rekorder je po broju nastupa za nacionalnu vrstu sa 144 utakmice i od aktivnih igrača najbliži mu je Ivan Perišić sa 109 susreta.

No u jednoj drugoj statističkoj kategoriji Realov veznjak se izjednačio na drugom mjestu. Naime, dvoboj protiv Slovaka mu je bio 48. u kojem je imao kapetansku traku oko ruke, a isto toliko puta je tu čast u reprezentaciji imao još jedan velikan – Zvonimir Boban.

  • +56
Hrvatska - Slovačka, nogomet, kvalifikacije za SP 2022., 11.10.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Daleko, ispred njih dvojice je Darijo Srna koji je čak 68 puta bio kapetan Vatrenih i on trenutačno izgleda neuhvatljiv.

Ipak, Modrić bi mogao postati najstariji kapetan hrvatske reprezentacije. Zasad je to Niko Kovač koji je u toj ulozi bio posljednji put s 36 godina i 11 mjeseci, a sadašnji kapetan je u rujnu proslavio 36. rođendan.

  • +11
Navijači na utakmici Hrvatska - Slovačka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL