SLAVI I JAKIĆ

[FOTO] Ludnica u Frankfurtu, nakon 42 godine Eintracht je u finalu europskog natjecanja, West Hama je presjekao rani crveni karton

05.05.2022 u 23:31

Bionic
Reading

Eintracht Frankfurta je izborio plasman u finale Europske lige koje će se igrati 18. svibnja na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan u Sevilli. Njemačka momčad i u drugom je polufinalnom ogledu bila bolja od West Ham (1-0) potvrdivši tako londonsku pobjedu od 2-1.

Na ovaj način Eintracht je izborio europsko finale nakon 42 godine čekanja. Posljednji put do finala su dogurali 1980. godine u Kupu Uefa kad su na koncu i slavili. Igrali su i finale Kupa prvaka 1960. izgubivši od Real Madrida sa 3-7.

Pogodak odluke zabio je Rafael Borre u 26. minuti. Za Eintracht je od 76. minute zaigrao Kristijan Jakić, dok Nikola Vlašić nije igrao za goste.

Eintracht je do finala stigao bez poraza upisavši sedam pobjeda i pet remija. Njemački sastav je prije tri godine u polufinalu ispao od Chelsea, no sada je uzvratio drugom londonskom klubu.

Nakon mirnih i opreznih uvodnih 15 minuta dogodio se možda i ključni trenutak utakmice. Jens Hauge je pobjegao gostujućoj obrani, a Aaron Cresswell ga je kao posljednji igrač obrane oborio. Sudac Jesus Gil Manzano je engleskom braniču pokazao žuti karton, ali je nakon pregleda snimke izvadio crveni karton.

Domaćin je igrača više iskoristio sedam minuta kasnije kada je Ansgar Knauff sjajnom povratnom loptom uposlio Rafaela Borrea, a Kolumbijac zabio za 1-0. Eintracht je u prvom dijelu imao još nekoliko poluprilika, dok su gosti zaprijetili tek u 45. minuti kada je u gužvi u kaznenom prostoru Obite Evan N'Dicka počistio loptu s gol crte.

West Ham je imao priliku i u 57. minuti, no Sow je presjekao odlično dodavanja za Antonia. U 60. minuti zaprijetio je i Dawson, no Trapp je bio siguran. U 78. minuti gosti su ostali i bez menadžera Davida Moyesa koji je isključen zbog napucavanja lopte. U završnici susreta pucao je i Antonio, no njemački vratar je mirno obranio. U 90. minuti mogao je izjednačiti Souček nakon ubačaja iz kornera, ali je pucao pored gola.

  • +5
Eintracht Frankfurt - West Ham United, 5.5.2022. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.