DOBRA VIJEST

[FOTO] Legendarni Brazilac napušta bolnicu, u iščekivanju 81. rođendana oporavak će nastaviti u obiteljskom okruženju

30.09.2021 u 13:49

Bionic
Reading

Pele će napustiti bolnicu Albert Einstein u Sao Paulu i oporavak nastaviti u svom domu, objavila je njegova kćerka Kely Nascimento

Pele je početkom rujna operiran te mu je uklonjen tumor debelog crijeva. Tumor je otkriven tijekom rutinskog liječničkog pregleda.

Nakon operacije koja je obavljena 4. rujna Pele je ostao na intenzivnoj njezi do 14. rujna, prije nego što je prebačen u normalan odjel, no u petak se nakratko vratio na intenzivnu njegu 'kao preventivnu mjeru' zbog manje 'respiratorne nestabilnosti'. Nakon što mu se stanje stabiliziralo, Pele je vraćen na odjel polu-intenzivne njege te javnosti uputio poruku:

'Kao što vidite, proslavljam činjenicu da se svaki dan osjećam malo bolje. Primio sam toliko naklonosti i ljubavi da mi je srce ispunjeno zahvalnošću, posebno za osoblje u bolnici Albert Einstein'.

  • +16
Pele Izvor: Profimedia / Autor: LOUISA GOULIAMAKI / AFP / Profimedia

Oporavak je nastavljen te je Pele pušten na kućnu njegu, a ako ne bude novih komplikacija u krugu obitelji bi 23. listopada trebao proslaviti 81. rođendan, 

Jedini nogometaš u povijesti koji je tri puta osvojio naslov svjetskog prvaka zadnjih godina ima dosta zdravstvenih problema, pa je tako 2019. bio hospitaliziran zbog upale mokraćnih puteva.

Pele bi 23. listopada trebao proslaviti 81. rođendan.