problemi na nou campu

[FOTO] Kreće 'čerupanje' Barcelonine svlačionice? Minhenski Bayern već je pripremio novac za ovog sjajnog veznog igrača

28.01.2021 u 11:44

Bionic
Reading

U Barceloni se s velikim nestrpljenjem čekaju predsjednički izbori, ali posve je jasno da na Nou Campu još neko vrijeme neće biti kupovine skupih igrača. Čak suprotno, mogao bi se dogoditi 'egzodus' jer financijska je kriza pogodila katalonski klub. Navodno je riječ o dugu od milijardu eura

Barcelona je već mjesecima u velikom financijskom problemu i upitno je što će se u skorijoj budućnosti događati s katalonskim velikanom.

No, dok se situacija na Nou Campu ne sredi, a to sigurno neće biti ni nakon predsjedničkih izbora, javljaju se klubovi koji bi vrlo rado kupovali u Koemanovoj svlačionici.

Pa su se, tako barem pišu španjolski mediji, u minhenskom Bayernu 'zapalili' za Frenkieja de Jonga, nizozemskog veznjaka koji je spasio svoju momčad velike blamaže u španjolskom Kupu kralja, protiv drugoligaša Rayo Vallecana.

Ovaj 23-godišnji veznjak u 80. minuti zabio je pobjednički gol za svoju momčad, koja je tako uspjela proći u četvrtfinale ovog natjecanja.

De Jong je u ljeto 2019. godine stigao na Nou Camp iz Ajaxa, a Katalonci su ga tada platili 75 milijuna eura. Međutim, još iz tog vremena vuku se dugovi prema Ajaxu.

A kako Barceloni očajnički treba novac, u Bayernu su procijenili da bi joj mogli 'pomoći' tako što bi otkupili De Jonga. Sportski direktor bavarskog kluba, Hasan Salihamidžić već je pripremio 80 milijuna eura.

Istina, trener Barce Ronald Koeman jasno je poručio kako ne razmišlja o prodaji De Jonga, jer on je sada još bolji igrač nego je bio u Ajaxu.

'De Jong je važan igrač, trebaju nam vezni igrači koji mogu biti opasni za suparnički gol. Ima puno tehničkog znanja i pomaže napadačima. Puno razgovaramo o njegovu doprinosu u napadačkim akcijama. Rekao je strateg Barcelone Ronald Koeman, koji je De Jonga još 2018. godine, dok je sjedio na klupi nizozemske reprezentacije uveo u nacionalnu selekciju. Iako je tada De Jongu bilo tek 18 godina.

De Jong je ove sezone za Barcelonu odigrao 27 utakmica, postigao je pet golova i upisao četiri asistencije.

Čija će odluka, odnosno čije želje prevladati, Bayernove, novih klupskih čelnika ili trenera Koemana, vidjet ćemo vrlo brzo.

  • +9
FC Barcelona - Athletic Bilbao, španjolski Superkup, 17.1.2021. Izvor: EPA / Autor: Jose Manuel Vidal