PRERANO VAN IGRE

[FOTO] 'Kraljica palače' imala je ogromu podršku, željela je ispisati povijest, ali je drama za nju i fanove završila razočaravajuće: Ponosna sam, vratit ću se...

20.12.2021 u 19:31

Bionic
Reading

Engleska pikadistica Fallon Sherrock (27) morat će pričekati još neko vrijeme s ispisivanjem povijesti na svjetskom prvenstvu (PDC)

'Kraljica palače', kako joj tepaju britanski mediji, zapela je već na prvoj prepreci te tako nije uspjela ni ponoviti svoj debitantski uspjeh na SP-u od prije dvije godine kada je prošla prva dva kola. Razočaranje je tim veće, jer je Sherrock imala odličnu godinu, pokazivala je zube i onim najvećima u ovome sportu, te je potiho najavljivala senzaciju odnosno da se može uključiti u borbu za titulu.

Barem je to ona mislila i njezina brojna vojska fanova. No u dramatičnom meču prvog kola na put joj je stao nekada prvi pikadist svijeta i osvajač SP-a 1996. (po verziji BDO) Steve Beaton (57). Njezin sunarodnjak nije toliko dobar kao iz slavnih dana, ali je odigrao svoj možda najbolji meč u 2021. te je rastužio dvoranu koja je bila na strani mlade Engleskinje.

Kada je Beaton imao strelice u rukama, vikalo se, hukalo, ali izdržao je pritisak…

'Iscrpljen sam. To je bila jedna od najtežih utakmica s kojima sam se ikada morao nositi. Publika nije bila tako loša. Morao sam brzo bacati pa nisu imali vremena za zviždanje. Ovo su mečevi u kojima želite igrati. Nisam želio biti gubitnik', rekao je Beaton.

  • +4
Engleska pikadistica Fallon Sherrock Izvor: Profimedia / Autor: Ian Stephen/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

A što kaže 'Kraljica palače'?

'Vratit ću se sljedeće godine, 100 posto. Da sam bacala strelice mirnije, možda bi bio drugačiji rezultat. Ali ponosit ću se ovim. Ponekad ne uspijevam, ali nikada neću odustati i uvijek ću se boriti. Ljudi pričaju o meni i zadaju mi ​​sav taj pritisak i stvarno sam ponosna na to. Bilo koja prilika koja mi se ukaže, nikada je neću odbiti. Vjerujem svojoj igri, da mogu igrati s ovim igračima u PDC-u', pričala je Fallon i dodala:

'Ako dobijem više prilika i šansi, mogu se dokazati. Želim igrati. Moja igra je jača od one prije dvije godine. Samo zato što sam rano napustila ovaj turnir ne znači da se ne mogu vratiti sljedeće godine ili da ne mogu napredovati na drugim turnirima.'

A ako se pita ljubitelje pikada, Fallon je pravo osvježenje u pikadu i priliku je zaslužila…