Kup Ružice Meglaj Rimac

[FOTO] Košarkašice Trešnjevke senzacionalno su osvojile Kup Ružice Meglaj Rimac; to im je prvi trofej u klupskoj povijesti

10.04.2022 u 19:28

Bionic
Reading

Košarkašice zagrebačke Trešnjevke 2009 pobjednice su Kupa Ružice Meglaj Rimac, a svoj prvi seniorski trofej u klupskoj povijesti osvojile su pobijedivši zagrebački Medveščak 67-65 u finalu odigranom u Požegi

Nakon izjednačene tri četvrtine, u kojima nijedna ekipa nije uspjela stvoriti prednost veću od šest koševa, Trešnjevka 2009 je u prvih šest minuta zadnjeg perioda ostavila igračice Medveščaka bez koša. U tom razdoblju su igračice pod vodstvom Deana Nemeca stvorile šest koševa prednosti (57:51).

Za pobjedu se ključnom pokazala trica Nike Rodek za 61:53 na 2:33 prije kraja. Na ulazu u posljednju minutu Medveščak je serijom 4:0 došao na četiri koša zaostatka (61:57), ali to je bilo sve što su uspjele napraviti. S pogođena četiri od šest slobodnih bacanja košarkašice Trešnjevke su zapečatile pobjedu.

Najzaslužnija za trijumf svoje ekipe bila je 18-godišnja Dorja Iva Žaja koja je postigla 19 koševa uz 72% šuta, a tome je dodala 15 skokova i tri ukradene lopte. Za taj učinak je nagrađena naslovom najbolje igračice finala, ali je u zadnjoj akciji na utakmici doživjela ozljedu lijeve potkoljenice, zbog koje je morala biti iznijeta s terena.

Vivien Nejašmić je ubacila 11 koševa, Anja Majstorić 10 uz šest asisistencija, koliko ih je imala i Hana Muehl uz devet postignutih koševa.

  • +14
Košarka; Kup Ružice Meglaj-Rimac; ŽKK Medveščak - ŽKK Trešnjevka, 10.4.2022. Izvor: Cropix / Autor: Danijel Soldo / CROPIX

Trešnjevki 2009 to je bilo treće finela Kupa Ružice Meglaj Rimac, a u prethodna dva finala klub iz Kutije šibica gubio je od Novog Zagreba (2014.) i Medveščaka (2017.).

Košarkašice Medveščaka predvođene svojom bivšom igračicom, a sada trenericom Ivom Borović Gregov, u svom su sedmom finalu tražile put prema šestom naslovu, a prijašnjih pet su osvojile zaredom od 2015. do 2019. godine. No, loša realizacija, izgubljene lopte i gubitak kontrole skoka u zadnjoj četvrtini koštali su ih poraza.

Lea Hajdin je postigla 12 koševa, a po 11 su ubacile Anđela Strize i Ana Mandić. Kapetanica Ana Petrak je uz osam koševa imala 10 skokova i pet asistencija, ali i pet izgubljenih lopti.