TALIJANSKA LIGA

[FOTO] Inter prošao gostovanje kod Cremonesea iako je gubio u ranoj fazi, Marcelo Brozović ni na klupi; Atalanta uvjerljiva

Bionic
Reading

Uspješno su nogometaši milanskog Intera obavili gostovanje kod Cremonesea, s 2:1 su slavili u tom susretu 20. kola talijanske Serie A

Dvoboj nije dobro počeo za Inter jer je u 11. minuti domaćin poveo 1:0 fantastičnim pogotkom Okerekea. Nigerijac je pucao, iskosa sa skoro 20 metara te je sjajno pogodio pod gredu za vodstvo kluba iz Cremone.

Deset minuta kasnije Inter je izjednačio. Prvo je odlično pucao Džeko, a nakon obrane domaćeg vratara dobro je reagirao Lautaro Martinez i pogodio za 1:1. Argentinski napadač potom je u 65. minuti u maniri najboljih strijelaca reagirao pred domaćim vratima i zabio za 2:1 i slavlje Intera. U završnici je Cremonese imao nekoliko prilika za poravnanje, ali je Inter izdržao pritisak.

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović ponovno nije bio u Interovom kadru.

Inter je privremeno skočio na drugo mjesto ljestvice, dok je Cremonese i dalje posljednji bez i jedne pobjede.

  • +3
Cremonese - Inter, Serie A, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Luca Bizzarri/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pobjednika nije bilo u prvoj subotnjoj utakmici 20. kola talijanske Serie A, nogometaši Empolija su vodili protiv Torina 2-0, ali je završilo podjelom bodova 2:2.

Empoli je vodio sve do 82. minute s 2:0, ali je ostao bez treće ligaške pobjede u nizu. Unatoč tome Empoli je nastavio s pozitivnim nizom u Serie A, toskanska momčad je u posljednjih šest utakmica ostvarila tri pobjede uz tri remija. U 37. minuti, nakon kornera, Luperto je bio najviši te je glavom pogodio za 1:0 Empolija, dok je u 69. Rumunj Razvan Marin postigao sjajan pogodak, opalio je s 20-ak metara i precizno naciljao suparničke rašlje.

Do kraja je Torino napadao i uspio osvojiti bod. U 82. minuti je Ricci smanjio na 1:2, dok je u 85. odlično s vrha šesnaesterca naciljao Pargvajac Sanabria za konačnih 2:2. Obje su momčadi ostale na svojim dosadašnjim pozicijama, Torino je osmi, a Empoli deseti.

Za Torino, sastav kojeg vodi hrvatski trener Ivan Jurić, cijelu je utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić, dok je Marko Pjaca ostao na domaćoj klupi za pričuve kroz cijeli dvoboj.

Nogometaši Atalante su upisali novu ligašku pobjedu, na domaćem terenu u Bergamu pobijedili su Sampdoriju 2:0. Danac Joakim Maehle je u 42. minuti postigao prvi pogodak na susretu, dok je u 57. končanih 2:0 postavio Lookman.

Upravo je nigerijski nogometaš Ademola Lookman igrač s najboljom formom u Serie A. Lookman je u posljednje četiri utakmice postigao čak sedam golova. Prije ovog pogotka dao je po dva pogotka Salernitani i Juventusu u prvenstvu te dva Speziji u domaćem Kupu.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić za Atalantu je ove subote igrao od 68. minute.

Atalanta je ovom pobjedom stigla na treće mjesto ljestvice, dok je Sampdoria i dalje u opasnoj zoni, na pretposljednjem mjestu

U nedjelju se za prvoligaške bodove bore Milan - Sassuolo, Juventus - Monza, Lazio - Fiorentina i Napoli - Roma, dok kolo završava u ponedjeljak utakmicom Udinese - Verona.

Standings provided by Sofascore