ep u vaterpolu

[FOTO] Hrvatske vaterpolistice stigle do uvjerljive pobjede; u Splitu je 'potopljena' Njemačka s čak sedam golova razlike

28.08.2022 u 19:16

Bionic
Reading

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Splitu svladavši u dvoboju 2. kola skupine A izabranu vrstu Njemačke 15:8 (5:2, 4:1, 3:4, 3:1)

Hrvatsku je do pobjede predvodila Emmi Miljković sa šest golova, triput je mrežu pogađala Domina Butić, a dvaput Matea Skelin. Alexandra Ratković je imala sedam obrana.

Hrvatska je ovom pobjedom napravila veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale Europskog prvenstva, što će izboriti po četiri najbolje reprezentacije iz svake od dviju skupina.

Nakon nepotpunog 2. kola vodeća Grčka ima šest bodova. S po tri boda slijede Nizozemska, Njemačka i Hrvatska, a bez bodova su Mađarska i Rumunjska.

U utorak, 30. kolovoza, hrvatske vaterpolistice čeka dvoboj protiv Rumunjki, a pobjeda donosi plasman u četvrtfinale.

Hrvatska je odlično počela utakmicu i serijom od četiri gola kod rezultata 1:1 već nakon pet i pol minuta igre imala prednost od četiri razlike. Odličnom igrom u obrani hrvatske vaterpolistice su do kraja prvog poluvremena prednost povećale na šest golova (9:3).

  • +9
Hrvatska - Njemačka, vaterpolistice, EP u vaterpolu, 28.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Napadačkoj igri ton su davale odlična Emmi Miljković i Matea Skelin, a svoj je veliki doprinos dala i Domina Butić. Ono što je propustila hrvatska obrana, vrlo često je zaustavljala golmanica Alexandra Ratković.

Njemice su u trećoj četvrtini uspjele malo smanjiti zaostatak, riskirajući slanjem svoje golmanice u napad došle su na zaostatak od samo četiri gola (12:8) u prvoj minuti zadnje četvrtine, ali s još tri gola u njemačku mrežu Hrvatice su na kraju došle do najvećih i konačnih sedam golova prednosti (15:8).