Italija ide dalje

[FOTO] Hrabra Austrija dobro namučila Talijane koji su tek nakon velike drame i produžetaka prošli u četvrtfinale

  • S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 26.06.2021 23:53
  • Objavljeno 26.06.2021 u 23:51
Bionic
Reading

Talijanska nogometna reprezentacija uspjela je, teže od očekivanog, izbaciti Austriju s Eura 2020

Nogometaši Italije izborili su plasman u četvrtfinale Eura zahvaljujući 2:1 (0:0, 0:0) pobjedi protiv Austrije nakon produžetka u susretu osmine finala igranom na Wembleyu. Prolazak Italiji među osam najboljih osigurali su pričuvni igrači Federico Chiesa i Matteo Pessina pogocima u 95., odnosno 105. minuti, dok je poraz Austrije ublažio Saša Kalajdžić u 114. minuti.

  • +95
Italija - Austrija, osmina finala Eura 2020 Izvor: EPA / Autor: Andy Rain / POOL

Talijani su u prvom poluvremenu igrali kao i do sada na Euru, u visokom tempu i sa puno kombinatorike. No, samo su dva puta ozbiljno zaprijetili.

U 17. minuti nakon dobre akcije Barella je primio loptu u šesnaestercu, pucao je iz prve, ali po sredini gola, pa nije bilo problema za austrijskog golmana.

U 32. minuti Italija je mogla povesti. Ciro Immobile je neočekivano pucao sa 20 metara, a lopta je pogodila spojnicu stative i grede.

U drugom poluvremenu pad u talijanskoj igri, a ohrabreni Austrijanci sve više prijete. U 49. Marko Arnautović je iskoristio pogrešku Bonuccija na centru te se sjurio u protivnički šesnaesterac. No, umjesto da dade povratnu loptu za dvojicu suigrača koji su mu se pridružili u kontranapadu, Arnautović je nepotrebno driblao, a potom i loše pucao.

Tri minute kasnije slododni udarac za Austriju s ruba šesnaesterca. Pucao je David Alaba, ali lopta je prošla nekoliko centimetara iznad grede.

U 62. minuti iz daljine pokušava Marcel Sabitzer, ali njegov udarac sa 20 metara talijanski branič uspijeva skrenuti u korner. Marko Arnautovic u 66. minuti zabija pogodak, ali slavlje Austrijanaca kratko je trajalo jer je sudac nakon intervencije VAR-a poništio gol zbog zaleđa

U 75. minuti Austrijanci su se nadali penalu nakon što je Stefan Lainer pao nakon duela u blizini druge vratnice. Sudac konzultira VAR i pokazuje da se igra nastavi.

U posljednjih deset minuta Talijani se ipak pregrupiraju i pritišću Austrijance, pa je tako Spinazzola u 83. minuti uputio dobar centaršut na drugu vratnicu, ali Berardijev volej bio je loš.

Nakon 90 minuta završilo je 0:0, pa susret ide u produžetak, a Talijani u 95. minuti ipak dolaze do vodstva 1:0. Spinazzola je ubacio na drugu stativu, a Federico Chiesa je glavom primirio loptu, potom driblingom izbacio braniča Austrije iz ravnoteže i neobranjivo zatresao mrežu.

U 104. minuti slobodni udarac za Italiju sa 20 metara. Lorenzo Insigne odlično cija pod prečku, ali golman Daniel Bachmann se ispružio i spasio svoja vrata. No, samo nakratko, jer već u sljedećoj minuti Matteo Pessina, nakon dodavanja Acerbija, iz blizine pogađa za 2:0

Austrija je u 106. minuti mogla saanjiti zaostatak, Louis Schaub je snažno opalio sa 18 metara, ali Donnarumma fantastično brani. Potom je u 111. minuti Marcel Sabitzer upropastio izglednu šansu traljavim udarcem iz blizine.

Ipak, Austrija dolazi do pogotka u 114. minuti. Korner je izveo Schaub, a Saša Kalajdžić se probio na prvu stativu i u padu glavom zabija gol. Na kraju bio je to samo utješni pogodak.

Italija će u četvrtfinalu 2. srpnja u Muenchenu igrati protiv pobjednika susreta Belgija - Portugal, koji se igra u nedjelju u Sevilli.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal